In Boeken/ Boeken, Films & Verhalen/ Nieuws/ Pottermore

3 nieuwe Harry Potter e-books door J.K. Rowling

In september komen er 3 nieuwe Harry Potter e-books uit, geschreven door de enige echte J.K. Rowling zelf!

Of de boeken ook gedrukt gaan worden is nog niet duidelijk, voor nu wordt er echt alleen nog maar gesproken over 3 e-books. Maar hee, het zijn er wel meteen 3!

De boeken zijn waarschijnlijk te vergelijken met de eerder uitgebrachte Harry Potter “schoolboeken” over Fantastic Beasts, Quidditch en natuurlijk de Wizard sprookjes. Elk boek is ongeveer 10.000 woorden, dat zijn er niet zo veel, maar J.K. heeft vast weer heel veel magie gestopt in die woorden.

De boeken gaan heten: “Short Stories from Hogwarts of Power, Politics and Pesky Poltergeists“, “Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide” en “Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies“. De titels van de boeken zeggen natuurlijk al heel veel over de ontwerpen.

Short Stories from Hogwarts of Power, Politics and Pesky Poltergeists

Dit boek geeft je een kijkje in het leven van Doloris Umbridge en verteld wat meer over de relatie tussen Professor Horace Slughorn en Voldemort, toen hij nog beter bekend was als Tom Riddle op Hogwarts. Ook wordt er in dit e-book meer verteld over de geschiedenis van Azkaban prison.


Hogwarts: An Incomplete and Unreliable Guide

De naam van dit boek laat eigenlijk echt niets te raden over. Dit e-book zal gaan over de geschiedenis en alle geheimen van Hogwarts. Ik denk dat je na het lezen van dit boek een nog beter beeld hebt van de toverschool en jezelf er nog meer zal zien lopen. Ik in elk geval wel!


Short Stories from Hogwarts of Heroism, Hardship and Dangerous Hobbies

In het derde boek zullen we meer te weten komen over Minerva McGonagall en Remus Lupin. Alhoewel de titel “Dangerous Hobbies” mij toch ook echt doet vermoeden dat we wat van Rubeus Hagrid te zien gaan krijgen, want dat is echt de eerste aan wie ik dacht bij de titel van dit boek.


Ga jij deze nieuwe e-books aanschaffen als ze gepubliceerd worden? Op Pottermore.com kun je ze vanaf 6 september voor ongeveer €3,- per stuk kunnen aanschaffen.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    2 nieuwe Harry Potter boeken in oktober – Magical Mischief
    18 februari 2019 at 09:23

    […] Meer over die 3 boeken lees je: HIER! […]

  • Leave a Reply