In Food & drinks/ Shop tips & reviews/ Zoetigheid

Bertie Bott’s Every Flavour Beans voor Muggles

Heb je al gehoord van het helemaal hippe spel “Bean Boozled”? Een spelletje met Jelly Beans in alle smaken, écht alle smaken. Klinkt bekend? Dat klopt. Dit spelletje is namelijk gewoon een Muggle versie van Bertie Bott’s Every Flavour Beans!

Je kent ze vast wel: Bertie Botts Every Flavour Beans (of Smekkies in Alle Smaken). Harry Potter eet ze voor het eerst samen met Ron als de in de trein zitten op weg naar hun eerste jaar op Hogwarts. Een mooi doosje met vensters waardoor je de Jelly Beans kunt zien. Wat mij betreft een van de meest iconische snoepjes uit de Harry Potter reeks en geweldig omdat ze ook gewoon echt zijn zoals ze zijn in de niet-magische wereld.

“When they say every flavor, they mean every flavor – you know, you get all the ordinary ones like chocolate and peppermint and marmalade, but then you can get spinach and liver and tripe.” – J.K. Rowling

In de film zijn het Jelly Beans met alle smaken, maar dan ook écht alle smaken. Lekker, maar zeker ook veel vieze Jelly Beans! En het leuke is dat dat in het echt precies zo is. Waar de Chocolate Frogs niet echt kunnen springen, zijn Bertie Bott’s wel helemaal zoals ze zijn.

harry-potter-party-train-bertie-botts-first

Dit zijn de smaken die je kunt tegen komen in de originele Bertie Bott’s verpakkingen.

Aardbei * Aubergine * Banaan * Blauwe Bes * Citroen * Chocolade * Curry * Gebakken Boon * Gras * Groene appel * Kaas * Kaneel * Kers * Kokos * Kool * Kots * Lever & Pens * Marshmallow * Modder * Oorsmeer * Peper * Pompoen * Rot ei * Sardientjes * Snot * Spruitjes * Suikerspin * Toast * Tutti-Frutti * Watermeloen * Worm * Worst * Zeep * Zwarte Peper

En het gevaarlijke is dat veel kleuren op elkaar lijken, je kunt dus denken dat je een kokos snoepje pakt maar het blijkt zeep te zijn, bah! En geloof me, de vieze smaken zijn écht vies!


Bean Boozled is een spel dat heel veel op Bertie Bott’s Every Flavour Beans lijkt. Het spel bestaat uit een draaicirkel met daarop Jelly Beans in verschillende kleuren en een bakje met Jelly Beans. De bedoeling is dat je aan de wijzer op de draaicirkel draait, deze komt uit op een kleur en dan moet je een Jelly Bean met dezelfde kleur eten. Dit kan een lekkere smaak zijn of een smerige, want ook bij dit spel heb je van elke kleur een vieze en een lekkere smaak.

harry-potter-party-bean-boozled

Het lijkt dus erg veel op Bertie Bott’s Every Flavour Beans uit Harry Potter, maar dan met een extra element. En laten we eerlijk zijn.. de verpakking is ook lang niet zo betoverend!


Er is echter wel een heel groot voordeel aan dit spel.

Je kunt je Bertie Bott’s Every Flavour Beans doosje nu dus heel makkelijk vullen met zowel lekkere als vieze smaken die eerst (bijna) niet verkrijgbaar waren in Nederland!

Dus ik zou zeggen, sla je slag, koop snel een paar navulverpakkingen van Bean Boozled en maak daarna dit super toffe Bertie Bott’s Every Flavour Bean doosje om te vullen.


Wil je graag zelf een Bertie Botts Every Flavour Bean doosje maken?

Klik dan hier!

Deze printable heb ik zelf ontworpen aan de hand van wat je in de film te zien kreeg 5 jaar geleden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply