In Boeken/ Boeken voor Harry Potter fans/ Boeken, Films & Verhalen

Boeken voor Harry Potter fans: deel 1

Met grote regelmaat krijg ik de vraag of ik tips heb voor boeken die Harry Potter fans leuk zouden vinden. Of een lijstje met boeken die ik denk dat jullie moeten lezen. Helaas heb ik dat niet, maar wat ik wél met jullie kan delen is welke boeken ik als Harry Potter fan heb gelezen en leuk vond. Daarom vanaf nu een nieuwe categorie op de blog: Boeken voor Harry Potter fans!

Natuurlijk ben ik geen boekblogger, daarom ga ik niet over elk boek dat ik lees een hele review schrijven. Wat ik wel ga doen is eens in de zoveel tijd een blogje schrijven waarin ik een aantal boeken noem die ik heb gelezen en waar ze over gaan. Zo hebben jullie hopelijk over een tijdje toch een lijst met boeken voor Harry Potter fans. Meestal zullen het series zijn, omdat ik die zelf het liefste lees. Maar er zullen ook wat losse boeken voorbij komen.

Oh en alvast sorry voor de slechte fotografie! Ik moet echt nog even leren hoe ik boeken goed kan fotograferen, maar het wordt vast beter.


De geheimen van de onsterfelijke Nicholas Flamel

De samenvatting
“De legende: Nicolas Flamel werd geboren in Parijs op 28 september 1330. Bijna 700 jaar later wordt hij gezien als de grootste alchemist van zijn tijd. Er wordt gezegd dat hij het geheim van het eeuwige leven heeft ontdekt. Volgens de archieven stierf hij in 1418. Maar zijn graf is leeg… De waarheid: Nicolas Flamel is dankzij het Elixir van het Eeuwige Leven nog steeds in leven. De formule hiervan zit verborgen in het boek van Abraham de Magus. Dit boek is het machtigste boek met oude magie dat er bestaat. Dr. John Dee, de hofmagiër van Koningin Elizabeth meer dan 400 jaar geleden, heeft zich verbonden met de Onsterfelijken, de krachten van het kwaad, die van plan zijn de mensheid te vernietigen zodra ze het boek in handen krijgen. En als de millenniaoude voorspelling juist is zijn Sophie en Josh Newman de enigen die hem kunnen tegenhouden – als Flamel er tenminste op tijd in slaagt hun bijzondere krachten te doen ontwaken…”

Mijn mening
Deze boeken heb ik al meerdere keren gelezen, zo leuk vind ik ze! Het verhaal over Nicolas Flamel van Michael Scott leest heerlijk weg. Wat natuurlijk fantastisch is is de link met de Harry Potter boeken waar Nicolas Flamel ook in voor komt, alhoewel dit verhaal wel een ander sfeertje heeft dan Harry Potter. Ook leuk om te weten is dat er in deze serie van 6 boeken maar een paar dagen verstrijken, in plaats van een veel langere periode zoals in de meeste boeken. Gelukkig zijn van deze serie alle boeken al geschreven, je kunt dus heerlijk in één keer doorlezen!

De serie
Nicolas Flamel 1 – De alchemist
Nicolas Flamel 2 – De magier
Nicolas Flamel 3 – De tovenares
Nicolas Flamel 4- De necromancer
Nicolas Flamel 5 – De warlock
Nicolas Flamel 6 – De zieneres


Het Huis van de Nacht

Samenvatting
“Het leven is moeilijk als je zestien bent, je moeder getrouwd is met een loser van een stiefvader en je vriendje liever bier drinkt en chilt met zijn maten. Maar het is lang niet zo moeilijk als Uitverkoren zijn. Als de zestienjarige Zoey wordt uitverkoren door een vampier weet ze dat haar leven voorgoed zal veranderen: op haar voorhoofd verschijnt het teken van de vampiers en ze zal haar familie moeten verlaten om naar het Huis van de Nacht te gaan, een school waar ze maar één vak kennen: hoe word ik een vampier. Er zit echter een addertje onder het gras: als je niet slaagt, sterf je…”

Mijn mening
Bovenstaande samenvatting is wel heel kort door de bocht hoor, er zit echt wel meer achter het verhaal dan wat hier boven beschreven staat. De serie “Het huis van de Nacht” van Kristin Cast & P.C. Cast bestaat uit 12 boeken, die allemaal al geschreven zijn, ook hier kun je dus flink doorlezen! Zelf ben ik op dit moment bij boek 6, maar ik moet zeggen dat ik me een klein beetje begon te irriteren aan de hoofdpersoon van de serie. Ze is namelijk heel veel bezig met jongens en meerdere vriendjes hebben en populair zijn. Iets waar ik mij écht niet in kan vinden. Maar gelukkig lijkt dat nu weer minder te worden! Ik ben in elk geval benieuwd wat de volgende boeken gaan brengen.

De serie
Het huis van de nacht 1 – Verkozen
Het huis van de nacht 2 – Verraden
Het huis van de nacht 3 – Uitverkoren
Het huis van de nacht 4 – Ontembaar
Het huis van de nacht 5 – Onveilig
Het huis van de nacht 6 – Verleiding
Het huis van de nacht 7 – Verbrand
Het huis van de nacht 8 – Ontwaakt
Het huis van de nacht 9 – Voorbestemd
Het huis van de nacht 10 – Verborgen
Het huis van de nacht 11 – Onthuld
Het huis van de nacht 12 – Verlost


Kronieken van de Onderwereld

Samenvatting
“Wanneer de 15-jarige Clary samen met haar beste vriend Simon naar de Pandemonium Club gaat, een club in New York, is ze getuige van een moord. Drie jongeren met tatoeages en vreemde wapens vermoorden een jongen. Hij blijkt een demon te zijn en de drie tieners zijn Schaduwjagers, een ras van engelen en mensen die belast zijn met de taak om de wereld vrij te houden van demonen. Als vervolgens Clary’s moeder verdwijnt en Clary zelf bijna vermoord wordt door een demon, gaat ze samen met Jace, een van de Schaduwjagers, op onderzoek uit en ontdekt ze de waarheid over haar verleden en een verschrikkelijk gevaar dat de aarde en de wereld van de Schaduwjagers bedreigt.”

Mijn mening
Misschien ken je deze boeken wel, of in elk geval de naam, van de verfilming van deze boeken. Maar laat je alsjeblieft niet ontmoedigen om de boeken te lezen omdat je de film niks vond. Het verhaal in de boeken is ontzettend veel beter dan wat er in de film is gepropt! Het zijn heerlijke boeken met genoeg actie, humor en een beetje romantiek over een stoere chick die in een wereld terecht komt waar ze niet eens van het bestaan wist. Een ander soort magische wereld dan de Harry Potter wereld, maar net zo interessant.

De serie
Kronieken van de Onderwereld 1 – Stad van beenderen
Kronieken van de Onderwereld 2 – Stad van vuur
Kronieken van de Onderwereld 3 – Stad van Glas
Kronieken van de Onderwereld 4 – Stad van gevallen engelen
Kronieken van de Onderwereld 5 – Stad van verloren zielen
Kronieken van de Onderwereld 6 – Stad van Hemelse Vlammen

De film
The Mortal Instruments: City of Bones


Twilight

Samenvatting
“Als Bella Swan naar het regenachtige Forks verhuist en demysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haarleven een spannende wending.Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen en betoverendestem, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nu toe heefthij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella isvastbesloten achter zijn geheim te komen. Wat Bella zich nietrealiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengtnaarmate ze hem beter leert kennen.En misschien is het al te laat¿Een onweerstaanbare combinatie van romantiek enspanning met een bovennatuurlijk tintje. Gepassioneerd,meeslepend en vol verrassende wendingen. Twilight houdt jetot ver na de laatste pagina in zijn greep. Twilight is het eerste deel van de internationalebestsellerserie van Stephenie Meyer.”

Mijn mening
Oke, either you love it or you don’t. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze boeken eerst geen kans wilde geven omdat de ene helft van de wereld er helemaal weg van was en de andere helft er een hekel aan had. Maar toen ik last-minute voor een vakantie een boek nodig had, en dit een van de weinige boeken was die ze bij ons in het winkelcentrum hadden, ben ik er tóch aan begonnen. En ik moet zeggen dat ik niet teleurgesteld ben! Het zijn lekkere boeken om te lezen, niet te moeilijk en niet te veel verhaallijnen zodat je het prima voor steeds een paar pagina’s kunt oppakken.

De serie
Twilight
Nieuwe maan
Ecplise
Morgenrood

De films
Twilight
New Moon
Ecplise
Breaking Dawn: part 1
Breaking Dawn: part 2


Hopelijk heb ik je wat boeken kunnen laten zien die je nog niet kende, zodat je deze winter heerlijk met een boek en warm butterbeer op de bank kunt kruipen. Kende je al deze boeken al? Geen nood, er komen nog veel meer “Boeken voor Harry Potter fans”-blogs aan waarin ik jullie nog meer vertel over de boeken die ik heb gelezen!

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply