In Boeken/ Boeken voor Harry Potter fans/ Boeken, Films & Verhalen

Boeken voor Harry Potter fans: deel 2

Wat vonden jullie van het vorige deel van Boeken voor Harry Potter fans? Hebben jullie er wat leuke tips uit kunnen halen of was het allemaal al bekend voor je? Deze keer vertel ik je over wat meer onbekende boeken, die je hopelijk nog niet kent, maar wel tof gaat vinden!

In de winter lees ik meer boeken dan wanneer dan ook! Behalve dan misschien op vakantie, maar verder is de winter wel echt mijn lees-seizoen. Ook deze keer heb ik weer 4 tips voor je met boeken en boekenseries die ik heb gelezen en waarvan ik denk dat jij ze als Harry Potter fan misschien ook wel leuk gaat vinden! Let wel op: omdat het écht onbekendere series zijn, is niet alles in het Nederlands verkrijgbaar.


Het magisch wandtapijt

Samenvatting
De ontdekking van een geheim Keltisch wandtapijt zet het leven van Max compleet op zijn kop. Hij blijkt over magische krachten te beschikken en wordt toegelaten tot de Academie van Rowan, een geheime school waar niets is wat het lijkt. Maar rond Rowan verzamelen zich duistere machten. Max raakt betrekken bij een oeroude strijd tussen goed en kwaad.”

Mijn mening
Waarom zijn deze boeken niet bekender?? Oke, misschien ligt het een beetje aan de titel, die klinkt natuurlijk niet super spannend. Maar echt, deze boeken zijn echt goed! Ik kan niet precies beschrijven wat ik er dan zo goed aan vind, maar alles wordt zo mooi beschreven dat ik gewoon het idee heb dat ik het gezien heb, ook al is er helemaal geen film van. Helaas zijn deze boeken wel vrij moeilijk verkrijgbaar, het laatste boek is niet eens vertaald naar het Nederlands! Dus mocht je net zo makkelijk in het Engels lezen als in het Nederlands, dan zou ik de boeken in het Engels gaan lezen.

Serie
De Wolfshond Van Rowan
Het boek van Thoth
Vuur & Vijand
The Maelstrom (Engels)


De ravenserie

Samenvatting
“Blue Sargent komt uit een spirituele familie. Haar moeder is helderziende en kan de zielen zien van hen die gaan sterven. Blue heeft ze zelf nog nooit gezien, maar daar komt verandering in wanneer een jongen haar op een dag aanspreekt. Zijn naam is Gansey. Hij blijkt een rijke student op de lokale privéschool Aglionby te zijn. De jongens van Aglionby staan bekend als de Ravenjongens en betekenen niets dan problemen. Zolang ze zich kan herinneren heeft de spirituele familie van Blue haar verteld dat zij haar ware liefde zal vermoorden. Ze had nooit voorzien dat dit een probleem zou worden. Maar nu haar leven verweven raakt met de sinistere wereld van de Ravenjongens, is ze daar niet zo zeker meer van…”

Mijn mening
Ik vind het lastig om deze boeken te beschrijven. Leuk vind ik ze zeker, want ik heb alle 4 de boeken thuis. Ondanks dat deze serie duidelijk een hoofdpersoon heeft, namelijk Blue, hebben ook de andere personages een diepgaand achtergrond verhaal. Dat maakt dat je echt met alle personen meeleeft, ook al zijn ze misschien helemaal niet zo leuk of lief. In elk boek kom je weer wat meer te weten over de personen en hoe ze in de magische wereld verweven zitten. Elk boek vind ik spannender worden omdat je steeds nieuwsgierig wordt naar de ontknoping. Maar ook deze boeken zijn niet allemaal in het Nederlands verkrijgbaar, de eerste 2 wel, maar de laatste 2 zal je in het Engels moeten lezen.

Serie
De ravenjongens
De dromendieven
Blue Lily, Lily Blue (Engels)
The Raven King (Engels)


Engelsfors-trilogie

Samenvatting
“Op een nacht, wanneer de maan mysterieus rood kleurt, worden zes meiden naar een afgesloten park geleid. Ze hebben niets met elkaar gemeen. Ze weten niet hoe ze daar gekomen zijn of waarom ze daar zijn, maar zonder elkaar zullen ze het niet overleven. Kort daarvoor zijn Minoo, Rebecka, Vanessa, Anna-Karin, Linnéa en Ida in het stadje Engelsfors aan een nieuw schooljaar begonnen. Ze ontdekken allemaal dat ze bijzondere gaven hebben. In het park horen ze dat er een eeuwenoud Kwaad in Engelsfors huist. En volgens een even oude voorspelling zijn zíj uitverkoren om dat te verslaan. Alleen als ze samenwerken, kunnen ze de duistere machten overwinnen en veel tijd is er niet meer…”

Mijn mening
Trilogie is niet helemaal de juiste naam voor deze boeken. Omdat het verhaal aan het einde nog niet af was bestaat het laatste boek namelijk uit 2 delen, dus eigenlijk zijn het gewoon 4 boeken. Ook in deze serie heb je meerdere hoofdpersonen. Het ene moment leef je met Minoo mee, het volgende moment met Anna-Karin en daarna weer met Vanessa. Zelf vind ik deze boeken leuk omdat er allerlei karakters in voor komen, net als in de echte wereld, die niet altijd goed met elkaar kunnen opschieten. Maar toch moeten ze samenwerken om de wereld te redden en dat levert soms hilarische en soms ongemakkelijke moment op. Er zitten genoeg plotwendingen in waardoor de personages toch ineens niet blijken te zijn wat je dacht dat ze waren en dat houdt het verhaal extra spannend.

Serie
Engelsfors-trilogie 1 – De cirkel
Engelsfors-trilogie 2 – Vuur
Engelsfors-trilogie 3-I – De sleutel – Het begin
Engelsfors-trilogie 3-II – De sleutel – De finale


Vampiraten

Samenvatting
“Grace en Connor wonen met hun vader in een vuurtoren. Voor het slapen gaan zingt hij altijd een oud vampiratenlied voor de tweeling. Wanneer vader overlijdt staan Grace en Connor er alleen voor. Ze verlaten de vuurtoren en kiezen het ruime sop, maar al snel verwoest een verschrikkelijke storm hun boot en ze belanden in het ijskoude water. Ze vinden elkaar niet meer terug. Connor wordt uit het water gevist door de bemanning van een van de beruchtste piratenschepen. Hij wordt opgeleid tot piraat, leert schermen en al snel blijkt dat hij over het allerbeste piratenbloed beschikt. Grace belandt op een nog mysterieuzer schip: een vampiratenschip. Overdag is het doods, maar ’s nachts, na het luiden van de bel, komt het schip tot leven. Wanneer een mysterieuze boodschapper Connor duidelijk maakt dat er werkelijk een vampiratenschip bestaat, koersen de piraten er bloeddorstig op af. Maar wie is die vreemde boodschapper? Zullen Grace en Connor elkaar ooit in levenden lijve terugzien?

Mijn mening
Vampiraten? Ja, Vampiraten. Het is precies wat je denkt, vampier-piraten. Klinkt misschien een beetje afgezaagd, maar het is echt een tof verhaal dat erg goed geschreven is. Je beleeft het verhaal vanuit 2 oogpunten, zowel vanuit Connor als Grace en dat maakt het verhaal heel interessant. Ze zijn het namelijk niet altijd eens met elkaars keuzes, maar doordat je beide kanten van het verhaal kent, hang je er als lezer tussenin. Het ene moment lijkt Connor de enige met gezond verstand te zijn, terwijl je het een paar hoofdstukken verder helemaal met Grace eens bent. Ook deze serie is niet helemaal vertaald. De eerste 4 boeken van de serie wel, daarna moet je over op het Engels.

Serie
Vampiraten 1 – Demonen Van De Oceaan
Vampiraten 1.5 – Gruwelvloed
Vampiraten 2 – Bloedzee
Vampiraten 3 – Peilloos diep
Vampirates 4 – Black Heart (Engels)
Vampirates 5 – Empire of Night (Engels)
Vampirates 6 – Immortal War (Engels)


Dit waren een aantal van de meer onbekende series die ik heb gelezen. Dat ze onbekend zijn blijkt ook wel uit het feit dat de Nederlandse uitgevers gestopt zijn met het vertalen van de series. Ik lees nu net zo makkelijk boeken in het Engels als in het Nederlands, maar dat was natuurlijk niet altijd zo. Ben jij niet zo heel goed in het lezen van Engelse boeken? Lees ze dan op een e-reader, deze hebben vaak de optie om op woorden te klikken zodat je de vertaling en betekenis van een woord kunt zien, hartstikke handig!

SaveSave

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply