In Boeken/ Boeken voor Harry Potter fans/ Boeken, Films & Verhalen

Boeken voor Harry Potter fans: deel 3

Heb je uit mijn vorige blogposts over boeken voor Harry Potter fans wat leuke tips kunnen halen? Hopelijk wel! Zeker “deel 2” bevatte wat minder bekende boeken. Vandaag is het tijd voor deel 3, met weer een viertal toffe boekenseries!

De wolven van Mercy Falls

Samenvatting
“Al jaren doet Grace niets liever dan de wolven in het bos achter haar huis observeren. Er is één wolf met goudkleurige ogen – haar wolf – die haar hart sneller doet kloppen. Maar elk jaar verdwijnt hij bij het aanbreken van de zomer, om pas bij de eerste vorst weer tevoorschijn te komen. Die zomer ontmoet ze Sam, een jongen met goudkleurige ogen die haar direct de adem beneemt. Hij is haar wolf, ze weet het, ze voelt het. Als de winter nadert moet Sam vechten omdat hij de wolf in hem voelt groeien, maar de liefde van Grace niet wil verliezen.”

Mijn mening
Ik heb wel nog een tip voor je! De boeken zijn lastig verkrijgbaar, maar als je denkt makkelijk de Trilogie in een bundel te bestellen dan heb ik slecht nieuws voor je: ik wacht hier al 3 jaar op en elk jaar wordt na 31 december de levertijd weer verlengd met een jaar. Ik denk niet dat dit boek ooit nog gedrukt gaat worden.

Serie
Huiver
Fluister
Voor altijd


Divergent

Samenvatting
“Futuristisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Tris is opgedeeld in vijf facties: Oprechtheid, Zelfverloochening, Onverschrokkenheid, Vriendschap en Eruditie. Ieder jaar moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke factie zij de rest van hun leven willen horen. Voor Beatrice betekent dit dat ze een keus moet maken tussen haar familie en haar ware identiteit. Haar beslissing verrast iedereen, vooral haarzelf.

Mijn mening
Mwah, ik heb alle 3 de boeken gelezen, alleen het verhaal van Four niet, en.. mwah. Ik vind het geen slechte boeken, dat niet, maar ik ben ook niet echt fan. Het is interessant om na te denken over een wereld die zo in elkaar zit, maar verder vind ik het een te serieus verhaal. Er zit genoeg spanning en actie in, maar geen magie of iets anderwerelds. En dat mis ik in een fantasie verhaal. Zonder te veel te verklappen, ik vond het laatste boek ook echt een domper. En blijkbaar ben ik niet de enige, want de laatste bioscoopfilm van Divergent is er nooit gekomen. Ben je dus op zoek naar iets stoers en serieus? Dan raad ik deze serie aan, ben je meer van de wat vrolijkere series, lees dan maar gewoon één van de andere series die ik beschrijf in mijn blogs.

Serie
Divergent 1 – Inwijding
Divergent 2 – Opstand
Divergent 3 – Samensmelting
Divergent 0.1 – Het verhaal van Four

Films
Divergent
Insurgent
Allegiant: Part 1
The Divergent Series: Ascendant


De Hongerspelen

Samenvatting
“De Hongerspelen betekenen een doodvonnis voor het zusje van Katniss. Ze besluit haar plek in te nemen. De hele bevolking volgt de strijd van Katniss in de arena, als bron van vermaak. Katniss Everdeen woont in het twaalfde en armste district van Panem, het land dat ooit bekend stond als Noord-Amerika. Met haar moeder en haar zusje Prim leidt ze een armoedig leven, getekend door het keiharde regime van het welvarende Capitool. Jaarlijks worden de Hongerspelen uitgevaardigd: 24 door loting aangewezen tributen, een jongen en een meisje uit elk district, gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. En dit jaar wordt Prim uitgekozen… Katniss weet dat de Hongerspelen een doodvonnis voor haar jonge zusje betekenen en besluit haar plek in te nemen. Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd als bron van vermaak volgt, begeeft ze zich in de gemanipuleerde arena. Gevangen in een meedogenloos web van bruut geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici komt Katniss voor de keus staan: hoe ver zal ze gaan om te overleven?”

Mijn mening
Coole boeken! Waarschijnlijk ken je de films al, maar heb je de boeken ook al gelezen? Ik vind ze goed geschreven en ze geven natuurlijk heel wat meer achtergrond informatie dan de films. Zowel over de geschiedenis als over de personages kom je meer te weten. Zoals met de meeste boekenseries worden de boeken naar het einde toe steeds duisterder en volwassener, zo blijf je als lezer goed geboeid.

Serie
De Hongerspelen 1 – De Hongerspelen
De Hongerspelen 2 – Vlammen
De Hongerspelen 3 – Spotgaai

Films
The Hunger Games
The Hunger Games: Catching Fire
The Hunger Games: The Mockingjay Part 1
The Hunger Games: The Mockingjay Part 2


Fallen

Samenvatting
“Wat als de persoon voor wie je voorbestemd bent nooit de JOUWE kan worden? Vanaf de allereerste schooldag trekt de mysterieuze, onweerstaanbaar aantrekkelijke en afstandelijke Daniël Grigori de aandacht van Luce Price. Hij komt haar akelig bekend voor en is haar enige afleiding op een plek waar mobieltjes verboden zijn en camera’s elke beweging waarnemen. Daniël laat heel duidelijk merken dat hij niets met Luce te maken wil hebben, maar ze kan hem niet negeren. Als een magneet wordt ze naar hem toe gezogen en ze is vastberaden om te ontdekken wat Daniël wanhopig geheim probeert te houden, ook al betekent het haar dood. Fallen is een gevaarlijke pageturner en het ultieme liefdesverhaal….”

Mijn mening
Oke, de beschrijving hierboven is wel héél zoetsappig hoor. Ik ben echt niet van de kleffe, romantische verhalen, maar ik vond deze serie heel tof! Er zit veel meer achter het verhaal dan alleen een meisje dat verliefd is op een onbereikbare jongen. Elk boek leer je meer over de bijzondere, lugubere geschiedenis van zowel Daniël als Luce. En het is natuurlijk niet voor niets een fantasie-boek, dat moet je niet vergeten! Verder kan ik niet te veel verklappen, maar geef deze serie een kans.

Serie
Fallen 1 – Fallen
Fallen 2 – Kwelling
Fallen 3 – Passie
Fallen 4 – Extase
Fallen 5 – Schuld
Prequel – Fallen in love

Film
Fallen


Weer 4 boekenseries die ik met plezier (en soms wat minder plezier) heb gelezen! Welke serie spreekt jou het meeste aan? Als ik de samenvatting zo terug lees dan klinkt “Fallen” mij het minst leuk, maar dat was  toch echt mijn op één na favoriet van deze 4.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  felicia
  23 december 2017 at 18:13

  Mag ik je eens wat aanraden?

  De stravaganza serie van mary hoffman.

  Ik vind dat echt geweldige boeken.

  Er zijn 6 delen.

  Stad van maskers
  Stad van sterren
  Stad van bloemen
  Stad van geheimen
  Stad van schepen
  Stad van zwaarden.

  • Reply
   Babet
   28 december 2017 at 21:04

   Thanks Felicia! Ik zal het eens op gaan zoeken, gelukkig ben ik bijna jarig 😉

  Leave a Reply