In Boeken/ Boeken voor Harry Potter fans/ Boeken, Films & Verhalen

Boeken voor Harry Potter fans: deel 4

Daar ben ik weer met 5 nieuwe boeken series die je als Harry Potter fan misschien wel leuk zult vinden! Moet ik het nog verder introduceren?

Als dit de eerste “Boeken voor Harry Potter fans” blogpost is die je leest dan kun je in deel 1, deel 2 en deel 3 teruglezen waarom ik met dit thema ben begonnen en welke boeken ik je nog meer aan zou kunnen raden.

Miss Peregrine’s Peculiar Children

Samenvatting
“Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto’s. Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die een collectie vreemde foto’s van bijzondere kinderen bezat. Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ruïnes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen. Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan alleen bijzonder waren. Misschien waren ze wel gevaarlijk. Misschien was er een goede reden om hen geïsoleerd op het eiland te laten wonen. En misschien zijn ze nog steeds in leven…

Mijn mening
Waar ik de film op sommige punten wat wazig vond omdat ik het verhaal niet helemaal snapte, heb ik daar bij de boeken helemaal geen last van. Ze zijn goed en logisch geschreven met een erg tof verhaal dat zich zowel nu afspeelt als in het verleden. Dat in combinatie met speciale gaves en een boel slechterikken zorgt voor een super spannende serie boeken! Op de foto hierboven zie je overigens de boeken in het Engels, want ik lees sommige, niet te moeilijke, boeken liever in het Engels dan in het Nederlands.

Serie
De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine
De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine 2 – Omhulde stad
De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine 3 – Bibliotheek der zielen

Films
Miss Peregrines Home for Peculiar Children


De Helse Creaties

Samenvatting
“In 1878 reist de zestienjarige Tessa Gray van New York naar Londen in de hoop haar vermiste broer terug te vinden. Er wacht haar niet veel goeds: in de onderwereld van Londen bevolken vampiers, heksen en andere bovennatuurlijke wezens de straten. Alleen de schaduwjagers – vastberaden de wereld te ontdoen van alle demonen – brengen wat orde in de chaos. Tessa blijkt over een zeldzame gave te beschikken: het vermogen om te transformeren. En in de duistere wereld waarin ze terecht is gekomen, is dat bepaald geen zegen – ze wordt van alle kanten belaagd door figuren die zich haar gave willen toe-eigenen. Alleen en opgejaagd zoekt Tessa toevlucht bij de schaduwjagers. Zij kunnen haar helpen haar broer te vinden, als zij belooft haar krachten voor hen in te zetten. Ze raakt bevriend met de twee schaduwjagers Will en Jem – die ieder totaal verschillend zijn. Al snel realiseert Tessa zich dat ze in een dodelijk web verstrikt zit waarin haar liefde voor haar broer en haar twee vrienden weleens gevaarlijker zou kunnen zijn dan welke andere bedreiging dan ook. Ze zal moeten kiezen.

Mijn mening
Als je de serie “Kronieken van de Onderwereld” leuk vond, dan moet je deze serie ook echt gaan lezen! Het kostte mij wel wat meer moeite om echt in het verhaal te komen, omdat ik voor mijn gevoel echt midden in een verhaal terecht kwam. De eerste keer heb ik het boek ook weggelegd, maar toen ik het een tweede kans gaf en even door het begin heen las, was ik om. Een hele spannende serie waar veel namen in voorkomen die je ook in Kronieken van de Onderwereld tegen komt.

Serie
De Helse Creaties 1 – De IJzeren Engel
De Helse Creaties 2 – De IJzeren Prins
De Helse Creaties 3 – De IJzeren Prinses


Dodenrit

Samenvatting
“Elk jaar in het begin van november is het eiland Thisby volledig in de ban van de Scorpio Race. Ruiters proberen zich lang genoeg vast te klampen aan hun waterpaarden om de finish te bereiken. Sommigen overleven. Anderen sterven. Sean Kendrick, negentien jaar, is viervoudig kampioen. Hij is een man van weinig woorden en als hij al angsten heeft, dan begraaft hij ze diep, zodat niemand ze kan zien. Met Puck Connolly ligt dat anders. Ze zal als eerste vrouw meerijden in de Scorpio Race. Dat was nooit haar bedoeling. Ze is op geen enkele manier voorbereid op wat er staat te gebeuren.”

Mijn mening
Ik geef eerlijk toe dat ik dit boek alleen kocht omdat het super in de aanbieding was én van een schrijfster was die ik goed vond. Ik heb namelijk echt helemaal niks met paarden. Alle andere dieren wel, maar paarden zijn niet mijn ding. Nu vraag je je misschien af waarom er schelpen op de foto liggen. Nou, dat is dus omdat dit boek helemaal niet over paarden gaat maar over “Capall Uisce”, wat dat zijn lees je in het boek, maar maakt het verhaal véél spannender dan wanneer het over paarden zou gaan!


De Klif-Kronieken

Samenvatting
In het duistere Diepe Woud, bevolkt door fantastische wezens, gaat een jongen op zoek naar zijn echte thuis. In het duistere en mysterieuze Diepe Woud huizen allerlei fantastische volkeren en schepsels. Woudtrollen, slachters, drabkobolds, kijvende grotfeeksen en talloze andere proberen er te overleven onder het eindeloze gewelf van bomen. En voorbij het Diepe Woud liggen nog onherbergzamere en gevaarlijkere gebieden: het Klifland, een braakliggende woestenij van wervelende nevelen en nachtmerries, het betoverende maar verraderlijke Schemerwoud, het stinkende, desolate landschap van het Slik… Te midden van deze vreemde gebieden en wezens begint de jonge Twijg aan een hachelijk avontuur. Was hij braafjes op het pad gebleven, dan zou Twijg misschien nooit hebben ontdekt dat hij anders was dan de anderen – bijzonder. Nu is hij po zoek naar zijn echte thuis, naar zijn lot. Tijdens deze tocht botst hij op allerlei bizarre figuren – sommige gevaarlijk en weerzinwekkend, zoals de rotzuiger, andere aardig en mysterieus, zoals de schutvogel die als een beschermengel over Twijg waakt. En steeds, hoog boven het Diepe Woud, is het land van Twijgs helden, de luchtpiraten, legendarische avonturiers die op hun luchtschepen door de hemelen varen, en die Twijg dolgraag zou ontmoeten…

Mijn mening
Deze boeken ben ik gaan lezen toen ik heel wat jonger was dan ik nu ben, maar het verhaal blijft fantastisch. De boeken zijn spannend, maar niet té spannend en hebben prachtige illustraties zodat je precies kunt zien hoe al die fantastische beesten en wezens er nou uit zien. Het leuke is ook dat er eigenlijk 3 series zijn, die met elkaar verbonden zijn, maar allebei andere hoofdpersonen hebben. In serie 1 is de hoofdpersoon “Twijg”, in serie 2 “Quint” en in serie 3 “Roek”. Zo kun je extra lang plezier hebben van deze serie zonder dat die gaat vervelen, maar omdat de series op een heel vreemde manier door elkaar heen gepubliceerd werden heb ik niet alle boeken gelezen en niet allemaal op volgorde. Dus om het voor jullie duidelijk te maken staan hier onder de series duidelijk op volgorde.

Serie
De Klif-Kronieken Twijg / 1 Ver Voorbij Het Diepe Woud
De Klif-Kronieken Twijg / 2 De Stormenjager
De Klifkronieken Twijg / 3 Dreiging over Sanctaphrax
De Klifkronieken Twijg / 4 The Stone Pilot (Engels)

De Klifkronieken Roek / 1 De laatste Luchtpiraat
De Klifkronieken Roek / 2 De wraak van Vox Verlix
De Klifkronieken Roek / 3 De vlucht naar de vrije Laren

De Klifkronieken Quint / 1 Cloud Wolf (Engels)
De Klifkronieken Quint / 2 De vloek van de Schemergluiperd
De Klifkronieken Quint / 3 The Winter Knights (Engels)
De Klifkronieken Quint / 4 Clash of the Sky Galleons (Engels)


De Selectie

Samenvatting
“Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon. America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.”

Mijn mening
Ik weet niet waarom ik deze boeken leuk vond. Er zit geen magie in en eigenlijk is het een soort koninklijke versie van de “Bachelor”. Maar op één of andere manier is het een heel meeslepend verhaal dat heel makkelijk leest. Verwacht geen literair hoogstandje, maar gewoon een serie die je prima kunt lezen op vakantie of in het vliegtuig. Ik had de boeken zelf heel snel uit, maar omdat het er genoeg zijn en ze niet heel duur zijn vond ik dat niet zo’n probleem. Ik kan niet zeggen dat dit nu echt boeken voor Harry Potter fans zijn trouwens. Misschien moet je eerst kijken of je ergens online een paar pagina’s kunt lezen voor je ze aanschaft.

De serie
De Selectie – deel 1 Selectie-serie
De Elite- deel 2 Selectie-serie
De One- deel 3 Selectie-serie
De Prinses – deel 4 Selectie-serie
De Kroon – deel 5 Selectie-serie

En naast deze serie zijn er nog een heleboel prequel en sequel boeken van Kiera Cass verkrijgbaar, maar ik zou je aanraden om met deze serie te beginnen.


Dit waren er weer 5! Misschien waren deze series iets minder voor de hand liggend dan de boeken in de andere 3 delen, maar het zijn wel allemaal boeken waar ik ontzettend van genoten heb!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Sif
  16 november 2018 at 20:32

  Ik heb alle boekentips bekeken en je hebt een goede smaak! Ik heb al veel van de boeken gelezen, maar ik heb er weer een paar om op mijn lijstje te zetten. Ik ben benieuwd naar de serie van Maggie Stiefvater, de Ravencycle heb ik verslonden.

  • Reply
   Babet
   26 november 2018 at 20:00

   Super leuk om te lezen Sif! Als je nog tips voor mij hebt dan hoor ik het uiteraard ook heel graag!

  Leave a Reply