In Food & drinks/ Recepten/ Zoetigheid

Chocolate Frogs [recept]

Een van de meest bijzondere snoepjes uit de Harry Potter films blijf ik toch wel de Chocolate Frogs of Chocokikkers vinden. Maar als je de originele kikkers wilt kopen betaal je daar geen Sickles maar Galleons voor! Daarom laat ik je zien hoe je ze gemakkelijk zelf maakt.

Chocolate Frogs komen al in de eerste Harry Potter film voor in de trein. Misschien dat het daarom een van mijn favoriete snoepjes is, aan het begin van de Harry Potter reeks. Maar hoe dan ook kunnen ze niet ontbreken op jouw Harry Potter Party!


Dit heb je nodig:

☞ Chocolade naar keus (ongeveer 250 gram)
☞ Een of meerdere pannen
☞ Een of meerdere schalen
☞ Een Chocolate Frog mal
☞ Een lepel


harry-potter-party-chocolate-frogs-chocolade-smelten

Helemaal niet zo moeilijk dus! Je kiest je chocolade naar keuze, ik heb witte chocolade, melkchocolade en pure chocolade genomen, en smelt deze au bain marie tot de chocolade helemaal vloeibaar is. Het leuke van witte chocolade is dat je deze met voedselkleurstof elke kleur kan geven die je wilt, bijvoorbeeld groen!

harry-potter-party-chocolate-frogs-kikkermal

Lepel daarna voorzichtig de chocolade in de chocolade kikker vormpjes. Je kunt chocolade mixen, laagjes maken, druppels of natuurlijk gewoon een smaak per kikker.

harry-potter-party-chocolate-frogs-kikker-mal

Als je de vormpjes helemaal gevuld heb schudt dan heel zachtjes maar snel met de vorm, bijna een soort trillen. Dit zorgt ervoor dat alle bubbeltjes naar de bovenkant komen en dat je Chocolate Frog straks geen bellen heeft.

Deze Chocolade kikker mal heb ik online gekocht bij Chocolate Dreams.

Laat de chocolade nu staan tot deze helemaal is afgekoeld en gestold. Het snelste gaat dit in de koelkast, maar op koudere dagen kun je ze ook prima buiten de koelkast laten stollen. Zo wel in als buiten de koelkast duurt het wel een paar uur voor je kikkers goed hard zijn, probeer ze niet te snel uit de vormpjes te drukken.

harry-potter-party-chocolate-frogs

Als je kikkers helemaal afgekoeld zijn kun je de Chocolate Frogs heel makkelijk uit de mal drukken door deze voorzichtig te buigen zodat de kikkers los komen van de randjes. De kikkers zijn heel stevig dus zullen niet zomaar breken, maar laat ze niet van een al te grote hoogte uit de mal vallen natuurlijk.

SaveSave

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Jade
  21 januari 2017 at 20:19

  Hoi! Waar heb je de mallen voor de chocokikkers vandaan? Ik heb overal gezocht.. Groetjes.

 • Reply
  Toverketel lampjes [DIY] – Magical Mischief
  18 februari 2019 at 08:56

  […] of ze werkten). De super toffe ketels komen van Taart & Chocolade, waar ik ook mijn mal voor zelfgemaakte Chocolate Frogs vandaan […]

 • Leave a Reply