In Food & drinks/ Recepten

Geroosterde pompoenpuree [recept]

In Engeland en America kun je canned pumpkin, of pompoenpuree, gewoon in de winkel kopen. In Nederland is dit een stuk moeilijker te vinden, maar gelukkig kun je het ook heel makkelijk zelf maken! Ik gebruik zelf verschillende recepten voor hartige of zoete pompoengerechten. Vandaag leg ik uit hoe je pompoenpuree voor zoete gerechten maakt.

Het maken van pompoenpuree voor zoete recepten is heel erg makkelijk. Je kunt pompoenpuree op 2 verschillende manier maken, door te koken of te roosteren, maar door te roosteren vind ik de smaak intenser blijven, dus voor zoete recepten met pompoen zal ik altijd voor geroosterde pompoenpuree kiezen.


Dit heb je nodig:

☞ 1 pompoen

☞ Oven
☞ Staafmixer


Verwarm de oven voor op  175 °C.

Was de buitenkant van de pompoen, zodat al het zand eraf is.

harry-potter-party-pompoen-puree-maken-pompoen

Snijd de pompoen in 4 stukken en lepel de pitten en zaadlijsten eruit.

Snijd de pompoenstukken hierna nogmaals door zodat je 8 stukken krijgt.

Leg de pompoen met de schil naar beneden op een bakplaats met bakpapier en doe ze in de oven.

harry-potter-party-pompoen-puree-maken-pompoen-parten

Rooster de pompoen nu 35 tot 45 minuten in de oven. Als je een heel verse pompoen hebt blijven er kleine plasjes vocht in de pompoenstukken staan, giet dit niet weg. Soms kan pompoenpuree namelijk droog worden en pompoenvocht zorgt ervoor dat je de puree natter kunt maken zonder smaak te verliezen.

harry-potter-party-pompoen-puree-maken-pompoen-roosteren

Laat de geroosterde pompoen nu afkoelen, het hoeft niet helemaal koud te zijn, maar koud genoeg om makkelijk vast te kunnen houden. En schraap met een lepel het zachte vlees van de pompoen van de schil af.

harry-potter-party-pompoen-puree-maken-

Doe de geroosterde pompoen in een kom of blender en maak er een gladde massa van. Klaar is je pompoenpuree!

harry-potter-party-pompoen-puree-maken

De (afgekoelde) pompoenpuree is in de koelkast in een afgesloten bak tot een week te bewaren en in de diepvries 3 tot 4 maanden. Hartstikke handig voor toekomstige pompoenrecepten dus!


Ik heb voor dit recept een pompoen van iets meer dan 2 kg gebruikt en hield uiteindelijk 1,1 kg pompoenpuree over. Dit klinkt als heel erg veel maar dat valt echt mee, 2 of 3 recepten met pompoen en het is al weer op.

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply