In Food & drinks/ Recepten/ Zoetigheid

Hagrids Birthday Cake [recept]

Je kent hem wel, de roze, ietwat geplette, taart die Harry van Hagrid krijgt op zijn 11e verjaardag. Een iconische taart inclusief misspelde letters in groen bovenop. Deze taart is geweldig voor de verjaardag elke Harry Potter liefhebber, of ze nou 11 worden of heel wat jaartjes ouder.

Allereerst wil ik zeggen, dit is niet mijn beste taart ooit. De smaak is heerlijk, maar om de taart mooier te maken kun je beter het recept volgen dan wat je op mijn foto’s ziet. Het was een last-minute idee dus ik heb de taart gemaakt met wat ik toevallig in huis had.


Dit heb je nodig:

Voor de cake:
☞ een cakemix uit de winkel (kant en klaar)
☞ alle ingrediënten die op het cakemix pak staan
☞ cacao (als je naturel cakemix hebt)

Voor het glazuur:
☞ 20 gram ongezouten boter
☞ 375 gram poedersuiker
☞  60 ml slagroom
☞ 200 gram witte chocolade
☞  een héél klein beetje roze of dieprode kleurstof

☞ Taart bakblik
☞ Groene eetbare gelei stift voor de letters


Chocolade cake

Verwarm de oven voor zoals beschreven op het pak van de cakemix.

Meng alle ingrediënten zoals beschreven op het cakemix pak. Heb je chocolade cakemix? Perfect, niks meer aan doen! Probeer je net als ik een cake te maken met wat je hebt? Doe er dan gewoon wat eetlepels cacao doorheen, zorg dat je cakebeslag niet de droog wordt, maar wel goed bruin.

harry-potter-party-hagrids-chocolate-cake(Ik was iets te ongeduldig met mijn cake, gelukkig had Hagrid ook op zijn cake gezeten dus ik doe gewoon alsof het zo hoort!)

 

Doe het beslag in een ingevette bakvorm en bak volgens de instructies op het pak. Weet je niet zeker of je cake gaar is? Prik er dan met een lange satéprikker in. Komt hij er nat uit? Dan moet je cake nog wat langer. Komt hij er droog uit met eventueel wat kleine kruimeltjes? Dan is je basis voor je Harry Potter verjaardagscake klaar!

Laat de chocolade cake nu heel goed afkoelen, anders druipt je glazuur er straks zo weer af.

Glazuur

Smelt eerst de witte chocolade au bain marie, zorgt dat hij niet te heet wordt want witte chocolade verbrandt heel snel en dan is het niet meer te redden. Je kunt de chocolade er het beter afhalen als het grote deel vloeibaar is met nog wat kleine stukjes erin, die mix je er wel uit. Alles is beter dan de smaak van verbrandde chocolade!

Mix de boter los tot een luchtige, witte substantie en meng er daarna in delen de poedersuiker doorheen tot je een egaal mengsel krijgt. Een mixkom met deksel is een pre, anders zit alles onder de poedersuiker!

harry-potter-party-hagrids-chocolate-cake-frosting

(Zo ziet het er dus uit als je denk dat je best wel gewone suiker kan gebruiken in plaats van poedersuiker, smaakt prima, ziet er niet zo mooi uit.)

Als dit goed gemixt is voeg je de slagroom toe en daarna langzaam de redelijk afgekoelde chocolade toe en daarna de kleurstof. Voeg echt maar een beetje kleurstof toe! Je kunt altijd nog een beetje meer toevoegen als je de kleur niet goed vindt, maar eruit halen gaat niet meer.. Mix dit 3 a 4 minuten op de hoogste stand tot je geen klontjes meer ziet.

Smeer het glazuur over de compleet afgekoelde chocolade cake, dit hoeft niet al te netjes want zo zag de cake van Hagrid er ook niet uit. En als alles erop zit, schrijf dan met de groene eetbare stift (weet je niet wat ik bedoel? Google dan even op “Candy Writer”) de tekst erop. In de film staat er op de taart “Happee Birthdae Harry”, vervang Harry’s naam door de naam van de persoon voor wie de Harry Potter verjaardagstaart is. Je kunt natuurlijk ook gewoon goede spelling gebruiken zoals in het boek, maar ik vond dit wel extra herkenbaar. En klaar is je cake!

harry-potter-party-hagrids-pink-chocolate-cake

Ook al was mijn cake niet van perfect, of eigenlijk verre van perfect, hij werd erg leuk ontvangen en ik denk dat ik dit zeker vaker ga maken. Want behalve dat hij er geweldig uit ziet, is deze Harry Potter verjaardagstaart ook gewoon super lekker!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply