In Nieuws/ Pottermore/ Spellen

Harry Potter Go: Harry Potter Wizards Unite

Gisteren vertelde ik al dat de geruchten over een Harry Potter versie van Pokemon Go weer waren opgelaaid. Vandaag is er nieuws van Pottermore zelf gekomen!

Harry Potter: Wizards Unite wordt uitgebracht onder het nieuwe label “Portkey Games” – makers van een reeks games geïnspireerd op J.K. Rowling’s Wizarding World.

Eerder vandaag werd aangekondigd dat “Warner Interactive Entertainment” een nieuwe verzameling games uitbrengt met als thema de tovenaarswereld, onder het nieuwe label Portkey Games, zo genoemd omdat Portkeys tovenaars van plaats tot plaats vervoeren. De spellen variëren van mobiele games tot consolegames en bevatten zowel nieuwe personages als – spannend genoeg – bekende personages ‘op verschillende punten in hun leven’ uit de Harry Potter-verhalen. Zeg hallo tegen één van de games die onder het nieuwe label geproduceerd gaat worden: Harry Potter: Wizards Unite.

Hoe gaat het spel eruit zien?

Harry Potter: Wizards Unite, lanceringsdatum die wordt aangekondigd, maakt gebruik van geavanceerde augmented reality-technologie op smartphones, zodat een speler de echte wereld kan bekijken via een toverwereldlens.

Het spel moedigt je aan om met je telefoon naar buiten te gaan, je lokale omgeving te verkennen en deel te nemen aan een reeks avonturen, zoals het zoeken naar magische wezens en het tegenkomen van iconische personages uit de toverwereld onderweg. Naast het vertrouwde, kun je ook nieuwe locaties bezoeken en nieuwe verhaalelementen ontdekken, alweer allemaal geïnspireerd door de toverwereld. WAUW! Wie weet wie je in je plaatselijke park ziet? Je kunt ook spreuken gebruiken, mysterieuze voorwerpen ontdekken en je eigen, illustere tovenaarscarrière opbouwen. Hoe fantastisch is dat?!

Eindelijke officieel bericht

Harry Potter: Wizards Unite wordt uitgebracht door Warner Bros. Interactive Entertainment en Niantic Inc. samen. Niantic kennen we natuurlijk al als het bedrijf dat real-world ervaringen bouwt voor mobiele games. David Haddad, President van Warner Bros. Interactive Entertainment, is enthousiast over het samensmelten van de echte wereld met het magische.

“Met deze game laten we de gepassioneerde, wereldwijde schare J.K. Rowling fans het diep krachtige en fantasierijke universum op een nieuwe, echt meeslepende manier beleven,” zegt hij. “Het is geweldig om Niantic’s opmerkelijke expertise op het gebied van augmented reality te hebben terwijl we deze ongelooflijk rijke toverwereld ontwikkelen voor spelers om te ontdekken in hun dagelijks leven.”

De toverwereld verkennen in de echte wereld? Het is duidelijk dat we hier ontzettend naar uit hebben gekeken met zijn allen! Meer informatie over Harry Potter: Wizards Unite wordt in 2018 aangekondigd en uiteraard houd HarryPotterParty.nl je daar als één van de eersten van op de hoogte!


Bron: Pottermore.com

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply