In Hogwarts/ Hogwarts & Ilvermorny/ Nieuws/ Spellen

Harry Potter: Hogwarts Mystery mobile game

In november kondigde Pokémon Go ontwikkelaar Niantic samen met Warner Bros aan dat in 2018 Harry Potter gamse voor smartphones zullen gaan verschijnen. De eerste trailer van een van deze nieuwe games is nu uit!

Inmiddels is al bekend dat “Harry Potter: Wizards Unite”, de Harry Potter versie van Pokemon Go, pas in de tweede helft van 2018 gaat verschijnen. Maar dat is blijkbaar niet de enige Harry Potter mobile game waar op dit moment aan gewerkt wordt! Er is namelijk afgelopen week een trailer uitgekomen voor een compleet ander Harry Potter spel voor op je telefoon. Dit is dus niet de trailer voor “Harry Potter: Wizards Unite”, maar voor de nieuwe game “Harry Potter: Hogwarts Mystery”.

Bekijk hier de trailer!


“Harry Potter: Hogwarts Mystery” speelt zich af tussen Harry Potter’s geboorte en het moment dat hij naar Hogwarts gaat. Hoewel hij dus in hetzelfde universum en in dezelfde periode leeft, zal je Harry Potter zelf niet in het verhaal tegenkomen. Maar niet getreurd, de bovenstaande trailer verraadt in elk geval dat Professor Snape, Hagrid en Professor McGonagall wel in de game voorkomen.

Die reis zal overigens bestaan uit het creëren van een eigen personage om vervolgens een echte tovenaar te worden. Je maakt dus een karakter aan, je moet je bij een Hogwarts House aansluiten en naarmate je ‘opleiding’ vordert, leer je steeds meer spreuken die je in gevechten kunt toepassen.
Ook lijkt er een sociaal aspect aan de game te zitten, want je maakt vrienden, krijgt rivalen en kunt (volgens geruchten) zelfs relaties beginnen.

Ik ben in elk geval heel erg benieuwd naar allebei de games! Hopelijk komen ze niet tegelijkertijd uit, want zo veel vrije tijd heb ik nou ook weer niet en dan moet ik gaan kiezen welk spel ik wil gaan spelen!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Feline
    4 april 2018 at 18:03

    Wat leuk! Ik heb er nu al zin in, dus nog even wachten…

  • Leave a Reply