In Hogwarts/ Hogwarts & Ilvermorny/ Nieuws/ Party/ Pottermore/ Spellen

Harry Potter: Hogwarts Mystery

Gisteren was het zo ver, eindelijk is de eerste van de reeks mobiele Harry Potter games uitgekomen: Harry Potter: Hogwarts Mystery! Dit is nog niet het “Harry Potter Go” spel, maar een ander Harry Potter spel waarbij je als student op Hogwarts bent.

Ondanks alles wat er al over deze game geschreven is, wist ik niet precies wat ik kon verwachten. Ik wist dat diverse acteurs uit de Harry Potter films hun eigen karakters in het spel zouden inspreken en dat je dus als student op Hogwarts bent, maar verder?

Dus toen gisteren het spel te downloaden was, heb ik dat natuurlijk meteen gedaan!

Hoe werkt het spel?

Zoals de meeste spellen begin het met het maken van je eigen karakter. In het begin heb je nog niet super veel keuze, maar hoe verder je komt in het spel hoe meer opties je hebt om je uiterlijk te veranderen.

Na het maken van je karakter wordt je gedropt op Diagon Alley waar je een mede eerstejaars student ontmoet. Zij vertelt je wat je moet doen, een fijne begeleiding om het spel te starten.

Haal je boeken voor Hogwarts en natuurlijk een toverstok.

Als je al je spullen hebt gehaald ga je door naar Hoofdstuk 2. Je mag naar Hogwarts!

Uiteraard word je in je eerste in jouw Hogwarts House gesorteerd. Ik moet zeggen dat dit proces me wel een beetje tegen viel, maar ik wil niet te veel verklappen dus dat zie je vanzelf als je het spel speelt!

De karakters uit de films zijn echt ontzettend leuk en herkenbaar geanimeerd, op dit moment hebben we Professor McGonagall, Flitwick, Sprout, Snape, Dumbledore en Hagrid al gezien en bij geen één van de karakters is er twijfel mogelijk wie wie is.

Nu begint je onderwijs op Hogwarts! Je begint met het leren van Charms en Potions, net als op het echte Hogwarts begin je met makkelijke basis spreuken en toverdranken die langzaamaan moeilijker worden.

Ook kom je hier je rivaal tegen. Ik weet niet of het bij elk House hetzelfde is, maar als Gryffindor is mijn rivaal er uiteraard eentje uit Slytherin. Wel een klein beetje jammer dat het zo voorspelbaar is moet ik zeggen, maar het is natuurlijk ook gebaseerd op de rest van de Harry Potter films.

En dan begint je schoolleven! Je volgt lessen, maakt vrienden en gaat op avonturen. Maar niet te veel tegelijk want zoals elk mobiel spel werk je ook hier met “energie”. Elke handeling kost energie, de ene handeling meer dan de andere, maar als je energie op is moet je wachten tot het zich weer herstelt (als je geen geld wilt uitgeven).

In welke tijd speelt het zich af?

Blijkbaar vroegen meer mensen zich af in welke tijd je nu op Hogwarts zit. Ga je Harry Potter tegen komen? Of misschien Newt?

Nee, allebei niet. Via Pottermore vond ik deze tijdlijn zodat je precies kunt zien welke gebeurtenis zich nu wanneer afspeelt en waar jij je bevindt.

Harry is dus pas 4 jaar op het moment dat je naar Hogwarts gaat en Newt is zo’n 60 jaar oud. Je zit dus op Hogwarts precies tussen de spannende events van deze twee tovenaars, wat genoeg ruimte over laat voor jouw eigen avontuur!


Ben je ook benieuwd naar Harry Potter: Hogwarts Mystery? Download het spel dan hier! Of ben je misschien al aan het spelen? Dan ben ik heel benieuwd wat jij er van vindt!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Saskia
  26 april 2018 at 08:40

  Ik zit in Hufflepuff en mijn rivaal is ook iemand uit Slytherin. Idd voorspelbaar. Vind het spel verder wel leuk maar nog niet spectaculair maar misschien wordt het naarmate je vordert steeds uitdagender

 • Reply
  feline
  26 april 2018 at 14:04

  Ik had het gisteren meteen al gedownload. Maar ik weet nooit bij welke afdeling ik hoor want alle testen die ik doe zeggen iets anders… Mn vrienden+ familie zeggen dat ik een nerd ben, dus zij vinden dat ik maar moest kiezen voor Ravenklauw… Maar gedaan en het spel is geweldig! Wel jammer dat het niet op mijn laptop kan, dan heb je een mooi groot beeld… Fantastisch spel <3

 • Leave a Reply