In Food & drinks/ Halloween/ Hartigheid/ Party/ Recepten

Hartige Pumpkin Pasties [recept]

Met Halloween voor de deur vond ik het tijd voor een nieuw recept met pompoen. De bekende “Pumpkin Pasties” met een twist! Een perfect hapje voor Halloween avond of elk ander Harry Potter feestje.

Deze lekkere, hartige Pumpkin Pasties kun je met van alles vullen dat je lekker lijkt. Maar voor dit recept ben ik gegaan voor een combinatie van pompoen met verschillende nootjes en kaas. Ook heb ik gekozen voor een wat steviger hartige taart-deeg, maar andere degen zoals bladerdeeg zijn ook prima.


Dit heb je nodig:

☞ Hartige taart-deeg of bladerdeeg
☞ Nootjes, bijvoorbeeld hazelnoten, pecannoten, amandelen en cashews
☞ Geraspte kaas
☞ Pompoenpuree, vers of uit blik
☞  Zout, peper en rozemarijn
☞  Ei


Hartige pumpkin pasties

Het recept is geschikt voor 18 tot 22 hapjes, afhankelijk van de hoeveelheid vulling die je gebruikt. Als je minder wilt maken, dan maak je uiteraard gewoon minder van het mengsel. 

Als je zelf pompoenpuree maakt, dan doe je dit eerst voor je met de rest van het recept verder gaat. Hier lees je hoe je de lekkerste pompoenpuree maakt: geroosterde pompoen puree maken.

Verwarm de oven voor op 200 graden en haal het deeg uit de diepvries wanneer je, net als ik, bevroren deeg gebruikt om te laten ontdooien. Als je vers deeg gebruikt, laat dit dan nog maar even in de koelkast liggen.

Zet de ingrediënten en spullen die je nodig hebt alvast klaar, dat werkt makkelijker.

Hak de nootjes fijn en breng ze op smaak met peper, zout en jouw kruiden naar wens. Ik heb gekozen voor rozemarijn.

Bak de nootjes in een droge koekenpan tot ze een beetje bruin worden, dit zorgt voor een intensere smaak.

Haal de nootjes van het vuur en laat ze afkoelen.

Snijd met behulp van een deksel, kom of beker rondjes uit het deeg. Ik heb een groot deksel gebruikt en daaromheen gesneden voor perfecte rondjes.

Meng daarna de, inmiddels afgekoelde, nootjes met de geraspte kaas.

Voeg de pompoenpuree toe en meng alles goed. Ik heb voor dit recept pompoenpuree uit blik gebruikt, dat kun je online bestellen, maar het lekkerste blijft toch altijd zelfgemaakte pompoenpuree. Het recept daarvoor vind je hier: pompoen puree maken

Leg een grote, volle eetlepel van het mengsel in het midden van het deegrondje. En vouw het daarna dicht. Druk de randjes aan met een vork en maak 3 kleine sneetjes bovenin, zodat de hete lucht eruit kan.

Plaats alle pumpkin pasties op een bakplaat. Als je voor hartig taart-deeg gaat dan kun je de pumpkin pasties vrij dicht bij elkaar leggen. Als je bladerdeeg gebruikt, houd dan wat meer ruimte tussen de pumpkin pasties omdat bladerdeeg uitzet tijdens het bakken.

Bestrijk alle pumpkin pasties met een laagje ei. Als je het lekker vindt kun je bovenop nog wat kaas, zout of sesamzaadjes strooien.

Bak de pasties 20 minuten in de voorverwarmde oven. Mogen ze nog wat langer? Check dan elke 5 minuten hoe het er mee staat, want het kan ineens heel hard gaan.

Laat je pumpkin pasties daarna afkoelen, want de vulling is heel erg heet. En je bent klaar voor je Halloween avond!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Heidi Kennedy
  3 juni 2019 at 06:59

  Hi, I was hoping to try this recipe – are you able to give the quantity/measurements of the ingredients please?

  • Reply
   Babet - Magical Mischief
   17 juni 2019 at 19:17

   It’s actually not that specific. I just make it a bit different every time, also depending on the ingredients I have at home at the time. The puff pastry is key to how many you can make.

  Leave a Reply