In Boeken, Films & Verhalen/ Officiële Short Stories & Feitjes/ Pottermore

Hatstall [Fun Facts]

Hatstall is een ouderwetse Hogwarts term voor elke nieuwe student waarbij het sorteren in een House langer dan vijf minuten duurt. Dit is een uitzonderlijk lange tijd voor de Sortinghat om tot een besluit te komen, en het komt maar zelden voor, misschien eens in de vijftig jaar.

Van de leeftijdsgenoten van Harry Potter, kwamen Hermione Granger en Neville Longbottom het dichtst bij het zijn van de Hatstall. De Sorteerhoed bracht bijna vier minuten proberen om te beslissen of het Hermelien moet plaatsen in Ravenklauw en Griffoendor. In het geval Neville’s, de Hoed was vastbesloten om hem te plaatsen in Griffoendor: Neville, geïntimideerd door de reputatie van dat huis voor moed, verzocht om een ​​plaatsing in Huffelpuf. Hun stille ruzie resulteerde in triomf voor de hoed.

De enige echte Hatstalls persoonlijk bekend dat Harry Potter waren Minerva McGonagall en Peter Pettigrew. De voormalige veroorzaakte de hoed te worstelen voor vijf en een halve minuut over de vraag of Minerva moet gaan Ravenklauw en Griffoendor; de laatste werd in Griffoendor geplaatst na een lange overleg tussen dat huis en Zwadderich. De Sorteerhoed, dat is berucht koppig weigert nog steeds te accepteren dat haar uitspraak in de zaak van de laatste foutieve kan zijn geweest, daarbij verwijzend naar de manier waarop Pettigrew overleden (dubieuze) bewijs.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply