In Boeken, Films & Verhalen/ Officiële Short Stories & Feitjes/ Pottermore

Inferi [Fun Facts]

Inferi zijn lijken: dode lichamen die zijn behekst om een Dark Wizard te gehoorzamen. Inferi kunnen mannen, vrouwen of zelfs kinderen zijn en hebben ingevallen, dode ogen en een ijskoude huid.

Een Inferius (meervoud: Inferi) is een lijk dat gereanimeerd is door de spreuk van een Duistere tovenaar. Het wordt dan zijn of haar griezelige marionet en kan worden gebruikt als een vervangbare dienaar van de Dark wizard. Het duidelijkste teken dat men tegenover een Inferius staat in plaats van een levend persoon zijn de witte, melkachtige ogen.

De spreuk om een menselijk lichaam te reanimeren is veel complexer dan de spreuk gebruikt om levenloze objecten te laten bewegen. De Inferius kan worden behekst om te doden als hij of zij gestoord wordt, om te doden zonder aarzeling en andere gevaarlijke taken uit te voeren voor zijn of haar meester. De beperkingen zijn duidelijk: een Inferius heeft geen eigen wil en geen brein, het zal dus niet kunnen reageren op onvoorziene problemen. Maar als een strijder of bewaker met geen oog op zijn eigen veiligheid, heeft een Inferius vele voordelen.

De Inferi die Harry en Dumbledore tegenkomen in de dieptes van het meer in “Harry Potter and the Half-Blood Prince” waren bij leven voornamelijk dakloze Muggles die Voldemort heeft vermoord tijdens zijn eerste greep naar macht, alhoewel sommigen ook de overblijfselen van heksen en tovenaars zijn die zijn “verdwenen” zonder enige uitleg.

Geconverseerd door duistere magie, kan een Inferius alleen verslagen worden door vuur, want er is nog geen een spreuk gevonden die de ondoden vuurvast kan maken. Inferi worden om die reden vaak behekst om vuur te mijden door hun meester.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply