In Fantastic Beasts/ Hogwarts & Ilvermorny/ Ilvermorny/ Nieuws/ Pottermore

Leer meer over Ilvermorny

In de nieuwe film “Fantastic Beasts and Where to Find Them” worden een aantal nieuwe toverscholen geïntroduceerd, waarvan de belangrijkste in dit verhaal Ilvermorny is. Gisteren is er een verhaal van J.K. Rowling gepubliceerd over het ontstaan van Ilvermorny, de houses en je kunt je laten sorteren in een van de 4 houses.

Het complete verhaal over het ontstaan van Ilvermorny en waarom het zo veel weg heeft van Hogwarts lees je op Pottermore (in het Engels), klik op de afbeelding.


Ook is er een introductiefilmpje gemaakt voor de school, dit filmpje begrijp je beter nadat je het verhaal over Ilvermorny eerst hebt gelezen. Ik had gehoopt dat dit filmpje in de stijl van de Deathly Hallows was geweest, maar het is gewoon geanimeerd. Toch is het zeker leuk om te kijken!


En als je alle ins en outs van Ilvermorny weet, kun je je laten sorteren in een van de 4 houses van de Amerikaanse toverschool. Dit zijn de 4 houses, gebaseerd op fabeldieren.

Thunderbird_House_symbol ☞ Thunderbird, een vogel die storm kan veroorzaken terwijl hij vliegt, Thunderbird vertegenwoordigt de ziel van een tovenaar.

Wampus_House_symbol ☞ Wampus, een magische kat die staat voor het lichaam van de tovenaar, de Wampus Cat is een geweldige krijger.

Horned_Serpent_House_symbol ☞ The Horned Serpent, een draakachtige slang met hoorns, lange slagtanden en een emerald edelsteen op zijn voorhoofd. The Horned Serpent staat voor de geest van de tovenaar.

Pukwudgie_House_symbol ☞ En een Pukwudgie, een mensachtige magisch wezen met een grijze huid. Pukwudgie staat voor het hart van de tovenaar.


Flink wat nieuwe informatie dus! Zelf heb ik uiteraard de test al gedaan, ik ben een Gryffindor (en dat zal ik altijd blijven), maar als ik in Amerika op school had gezeten was ik een Thunderbird geweest. Ik ben heel erg benieuwd naar jullie combinaties!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Cassidy Sullivan
  15 oktober 2016 at 16:54

  Ik ben een Slytherin in hart en nieren, maar als ik in Amerika op Ilvermorny gezeten had, zat ik in Pukwudgie…

  Wist je overigens dat de Thunderbird ook een familielid is van de Feniks?

 • Reply
  515224
  8 november 2016 at 16:59

  ik ben een pukwudgie, maar de omschrijving past niet bij me

  • Reply
   Babet
   14 november 2016 at 11:52

   Gelukkig zouden wij ook niet naar een Amerikaanse school gaan, maar eerder naar Hogwarts of Beauxbatons! 😉

 • Reply
  AKA Horace Pettiford
  15 januari 2017 at 19:59

  Ik ben natuurlijk Ravenclaw (duhuh)maar in de VS zou ik The Horned Serpent zijn geweest (op de een of andere manie lijkt mij dat een soort Slytherin maar oké)

 • Reply
  Anoniem
  10 augustus 2017 at 18:14

  Ik ben een Huffelpuf en een Thunderbird

 • Reply
  Random kind
  3 januari 2019 at 13:53

  Ravenclaw ?? en Thunderbird

 • Leave a Reply