In andere posts/ Pottermore/ Spellen

Ontdek jouw talent op Pottermore

Voor iedereen die niet genoeg kan krijgen van de hele Harry Potter wereld is er “Pottermore”. Een prachtige website vol met leuke spelletjes, nieuwtjes en verhalen over Harry Potter. Ken je het al? Lees dan even verder en voeg mij vooral toe als vriend! Ken je het nog niet? Dan moet je al helemaal verder lezen, want ik leg je graag uit wat er allemaal te beleven is!

Allereerst maak je een account aan. Je volgt heel makkelijk de stappen op de website, je kunt niet kiezen uit Nederlands als taal, maar Engels is net zo makkelijk en dan heb je de originele benamingen voor alles!

pottermore-account-maken-harry-potter-party

Je kunt geen eigen gebruikersnaam kiezen, wat best jammer is, maar de logica erachter is top. Ze willen de privacy van de gebruikers, veel kinderen, waarborgen en met zelf gekozen gebruikersnamen kunnen kinderen te veel verraden van hun identiteit. Ook voorkomt het meteen ongepaste gebruikersnamen met bijvoorbeeld scheldwoorden erin.

pottermore-magical-folks-harry-potter-party

Na dat je je account hebt aangemaakt wordt je ingeschreven bij het Register van Magische Mensen. Je krijgt een email waarop je je account kunt bevestigen.


BEGIN JE AVONTUUR!

Zoals logisch is, moet je eerst zorgen dat je een toverstok en alle andere benodigdheden koopt op Diagon Alley en uiteraard dat je gesorteerd wordt in een van de houses! Dit doe je door een aantal vragen te beantwoorden. Ik ben heel benieuwd wat jouw House is!

pottermore-gringotts-harry-potter-party

LET OP!

Je moet je kluis bij Gringotts Bank openen, maar dat gaat niet in de browser van Google Chrome. Heel vervelend, maar dat deel moet je dus in een andere browser doen. Eigenlijk werkt heel de website slecht in Google Chrome, dus voor de volledige sfeer zou je een andere browser zoals Firefox of Internet Explorer moeten gebruiken.

pottermore-gringotts-vault-harry-potter-party

Nadat je dat gedaan hebt kun je lekker gaan ontdekken. Test je Potion skills, kijk hoe goed jij bent in Defence Against the Dark Arts of bleef de Harry Potter boeken opnieuw met prachtig geïllustreerde hoofdstukken waar je objecten in moet zoeken. Vergeet vooral ook niet je geluid aan te zetten tijdens het spelen!

pottermore-great-hall-harry-potter-party

En wat ook niet onbelangrijk is: er verschijnen regelmatig nieuwe short-stories over Harry Potter op de website. Eerst kon je dit lezen in de Daily Prophet, nu blijkbaar niet meer. Als iemand van jullie wél weet waar je het kunt vinden, deel het dan vooral hieronder!


Ik ga verder niet te veel verklappen, de website is erg duidelijk en overzichtelijk, je wordt er goed doorheen geleid dus je zult niet al te veel moeite moeten hebben om alles te vinden.

En als je dan een account hebt aangemaakt, voeg me dan vooral toe als vriend! Mijn gebruikersnaam is: ChestnutSilver9805

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Floris
    20 december 2017 at 19:35

    Ik vind Harry Potter!!! Zo leuk dat ik heel graag wil weten in welke afdeling ik zit.
    Gr floris.

  • Leave a Reply