In Party/ Trouwen

Onze Harry Potter Bruiloft

Op vrijdag 13 oktober 2017 zijn wij getrouwd, zoals te verwachten is, was het een bruiloft met een Harry Potter tintje! Niet super aanwezig, maar wel in de details. Daarom laat ik jullie vandaag mijn Harry Potter Wedding zien.

Zoals gezegd was onze bruiloft zeker geen thema-bruiloft. Maar het Harry Potter thema zat wel in heel erg veel details verwerkt. Zoals in het drukwerk, de taart, accessoires en decoratie. Ik laat jullie zien hoe onze Harry Potter bruiloft eruit zag en ik vertel jullie wie onze leveranciers waren óf hoe ik dingen zelf gemaakt heb.

De uitnodiging

Het begon natuurlijk al met de uitnodigingen. Deze heb ik zelf ontworpen en laten drukken.

De groene hoesjes waar de uitnodiging, moodboard, dagindeling en RSVP kaartjes inzitten heb ik met de hand uitgesneden en geplakt. Om elke uitnodiging zit een lint om het hoesje dicht te houden, met daarom een goud touwtje en een sleuteltje eraan.

De uitnodigingen werden in een doosje geleverd met daarop een Harry Potter thema sticker met de tekst “Alohomora”.

De Locatie

We waren allebei meteen verliefd op onze trouwlocatie: Landgoed Huize Bergen. Dit is één van de weinige trouwlocaties die nog echt, oude charme heeft zonder dat je de prijs van een kasteel betaalt. Alle prachtige, houten details en vloeren zijn bewaard en de locatie ligt op een fantastisch landgoed met heel veel gigantische bomen. In de herfst zorgt dit natuurlijk voor een geweldige sfeer.

De Decoratie

Bijna alle decoratie voor onze Harry Potter bruiloft heb ik zelf gemaakt. Omdat ik het ontzettend leuk vind om te doen, omdat het geld bespaart, maar ook omdat er natuurlijk heel weinig Harry Potter bruidsdecoratie te krijgen is. Zoals dit bord om onze gasten te verwelkomen met de tekst “We Solemnly Swear that we are up to No Good” met onze trouwdatum eronder.

Ook ons boeket en corsages heb ik zelf gemaakt, van papier. Maar natuurlijk niet zo maar papier: een oud Harry Potter boek! Op elk bloemblaadje zijn dus stukjes Harry Potter tekst te lezen.

Voor op de dinertafels heb ik oude boeken gekocht die in combinatie met pompoenen, papieren bloemen en een lantaarntje zorgen voor een echte Harry Potter sfeer op de tafels. De papieren bloemen zijn net als ons boeket en corsages gemaakt van een oud Harry Potter boek! Ook heb ik voor iedereen een naamkaartje gemaakt in een houten houdertje én is zijn de menukaartjes in stijl met een quote van Dumbledore “Let the Feast Begin”.

Bij het gastenboek stond een veer waar mensen mee in het boek konden schrijven. De houder waar de veer in staat hebben we zelf gemaakt van een stuk boomstronk, die we geverfd hebben en een gaatje erin geboord.

In de feestzaal stonden de o zo populaire marquee letters, maar dan in een Harry Potter jasje! Naast dat de letters de spreuk “Lumos” vormen, wat ik zelf erg tof vond voor iets dat licht geeft, zijn ook de letters beplakt met Harry Potter boek zodat ze goed passen bij de corsages en het boeket.

En als laatst hadden we tijdens het feest kaartjes op de tafels liggen waar mensen hun verzoeknummers op konden schrijven. Uiteraard kwam onze “lijfspreuk” weer terug op deze kaartjes, maar ook de pennen waarmee op de kaartjes geschreven kon worden waren speciaal. De pennen waren namelijk Harry Potter Wand pennen die ik zelf heb gemaakt.

Accessoires

Qua kleding hebben we het Harry Potter thema heel rustig gehouden. Mijn man had Gryffindor manchetknopen die ik via Etsy gekocht heb bij AltLinx. En aan mijn zelfgemaakte armband hing een Deathly Hallows bedeltje.

De taart

Ook onze bruidstaart had een Harry Potter tintje, of eigenlijk wel iets meer dan een tintje. Cake 5 heeft voor ons deze fantastische Harry Potter Wedding Cake gemaakt met Marauders Map op de voorkant en onze namen aan de achterkant. De Mischief Managed-caketopper heb ik zelf ontworpen en laten maken bij Engrave Celebration.

Op het moment dat de taart aangesneden werd, kwam er nog een leuke verrassing tevoorschijn. In plaats van een naturel cake was het een prachtige rode cake, de kleur van ons Hogwarts House: Gryffindor!

De Photobooth

Het is natuurlijk mega populair op dit moment: een Photobooth op je bruiloft! Ik zou zeggen, als je de mogelijkheid hebt moet je er zeker een wegzetten. Naast alle prachtige, maar statische foto’s, heb je zo ook een hele collectie ontzettend leuke, vrolijke foto’s van je gasten. Onze Photobooth heb ik zelf gemaakt samen met mijn vader. Het is een bewegend Hogwarts schilderij, met stenen (behang) achtergrond en de grote lijst waar mensen achter konden staan.

Wedding gifts

De meeste mensen geven de gasten een klein cadeautje mee aan het einde van de bruiloft. Dat hebben wij ook gedaan, natuurlijk zelfgemaakt en natuurlijk in Harry Potter stijl. We hebben namelijk een eigen variant op Bertie Botts gemaakt, wel alleen met lekkere smaken. Ik heb de doosjes professioneel laten drukken en daarna allemaal met de hand gesneden, gevouwd en geplakt.

Nog wat foto’s van ons

En als laatst nog wat foto’s van ons op onze grote dag.

Al onze professionele foto’s zijn gemaakt door Michael Habraken. Deze topfotograaf is zeker een aanrader! Hij heeft ontzettend goed geluisterd naar onze wensen en de sfeer van de dag super goed vastgelegd.

SaveSave

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Hanneke
  29 november 2017 at 19:41

  Hoe vet!! Het ziet er super mooi uit. Gefeliciteerd!

  • Reply
   Babet
   30 november 2017 at 11:11

   Dankjewel! Het was ook echt een groot succes!

 • Reply
  Dalina
  29 november 2017 at 19:49

  Super leuk en vet❤️Das nog eens een goede bruiloft

  • Reply
   Babet
   30 november 2017 at 11:11

   Haha ja dat was het zeker!

  Leave a Reply