In DIY's & Printables/ Halloween/ Party

Pompoen snijd-tips [met printables]

Nu het bijna Halloween is, kom je overal pompoenen tegen. Grote, kleintjes en in allerlei kleuren. Maar het leukste zijn natuurlijk de gigantische oranje pompoenen om uit te snijden. Want zeg nou zelf, Halloween zonder pompoen kan toch niet? Daarom heb ik voor jullie de leukste en handigste tips verzameld.

Tip 1.

Was je pompoen in ijskoud water met eventueel een beetje afwasmiddel. Als je pompoen aan de buitenkant goed schoon is, slaat de schimmel minder snel toe.

Tip 2.

Snijd geen rondje uit de bovenkant om je pompoen te kunnen uithollen, maar aan de onderkant! Zo blijft de bovenkant helemaal mooi en kun je je pompoen makkelijk over een kaars heen zetten in plaats van heel moeilijk een brandende kaars in je pompoen te laten zakken.

Tip 3.

Gebruik een ijsschep in plaats van een gewone lepel voor het uithollen van je pompoen. Hier kan je veel meer kracht mee zetten en hij houdt beter vast.

Tip 4.

Probeer eens wat leuke templates voor je pompoen! Er zijn heel veel templates te vinden op Pinterest. Print deze uit, plak ze met maskingtape of schilderstape op je pompoen. Prik daarna met een dunne schroevendraaier of dikke naald langs de randen die je uit wilt snijden. Zo krijg je een soort stensil waar je netjes langs kunt snijden en je houdt geen lelijke stiftranden over als je het papier van je pompoen afhaalt.


Er zijn natuurlijk geweldige pompoenkunstwerken, maar de meeste daarvan zijn echt niet uit te voeren. Dit zijn mijn favorieten van dit jaar waarvan ik denk dat ze nog best wel te doen zijn.


Tip 5.

Nadat je je pompoen uitgesneden hebt spray je hem iedere dag in met wat water en bleek. Dit zou zorgen dat je pompoen niet uitdroogt en het bleekmiddel zou de schimmels doden. Ik heb het nog niet zelf getest maar ik ga het dit jaar wel doen! Natuurlijk is je pompoen altijd het mooist op de dag dat hij uitgesneden is, dus begin niet te vroeg als je wilt dat hij met Halloween nog staat.


Printable Pompoen stencils

En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn als ik niet een paar toffe stencils voor jullie ontworpen had! Ze zijn niet zo gedetailleerd, maar daardoor denk ik hartstikke goed uit te voeren!

harry-potter-party-pompoen-stencils-printable

☞ Download de pompoen-stencil met de vliegende sleutel.
☞ Download de pompoen-stencil met Hogwarts.
☞ Download de pompoen-stencil met de Marauders.


Als je de stencils gaat gebruiken zou ik het geweldig vinden om foto’s te zien! Tag me op Instagram met @MagicalMischiefNL

SaveSave

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply