In DIY's & Printables/ Shop tips & reviews/ Sieraden

Potion ketting maken [DIY]

Voor verschillende Harry Potter events heb ik gave kettinkjes gemaakt met een klein potion flesje. Van Amortentia tot Felix Felicis of Gillyweed, ze zijn allemaal geweldig als ketting te dragen. Zo heb je een uniek Harry Potter sieraad, dat ook nog eens heel makkelijk zelf te maken is.

Het maken van een Harry Potter potion ketting is hartstikke makkelijk! Je hebt er maar een paar dingen voor nodig. Het lastigste is waarschijnlijk kiezen welke potion je wil gaan gebruiken!


Dit heb je nodig:

☞ Een ketting
☞ Een klein, glazen flesje
☞ Een ijzeren ringetje
☞ Je “potion” naar keuze
☞ Doorzichtige secondenlijm


Een kettinkje hebben de meesten van jullie vast wel thuis liggen, maar kleine glazen flesjes zijn wat lastiger. Ik heb mijn flesjes gekocht bij Sayila, een webshop met allerlei toffe producten om je eigen sieraden mee te maken. Ook mijn kettinkjes komen daar vandaan.

harry-potter-party-potion-ketting-zelf-maken-felix-felicis

Je kunt je flesje met van alles en nog wat vullen, van zand tot takjes en vloeistoffen. Ik heb voor mijn kettingen gekozen voor een vloeibare inhoud, de gouden is gevuld met nagellak en de blauwe met de vloeistof uit een glowstick. Houd er wel rekening mee dat het kurkje van je flesje poreus is! Ik wist dit dus de eerste keer niet en toen zat heel mijn shirt onder de rotzooi. Als je een vloeibare inhoud gebruikt, smeer de kurk dan goed in met secondenlijm voor je het flesje afsluit, dus ook aan de onderkant zodat je vloeistof niet door de kurk omhoog trekt.

Zorg dat het metalen oogje goed vast gedraaid zit, lijm deze eventueel ook vast maar houd er wel rekening hoe je dat doet zodat je flesje niet gedraaid hangt.

Vul je flesje met jouw “potion” en lijm de kurk goed vast, zorg dat je flesje rechtop blijft zolang de lijm droogt.

Nu is het tijd voor de labels, ik heb een aantal labeltjes ontworpen die je op verschillende formaten kunt printen. De labels voor Felix Felicis, Amortentia, Gilly Weed en Veritaserum. Ook heb ik een “leeg” labeltje gemaakt. Hier kun je zelf de naam van je potion in schrijven. Klik op de afbeelding hieronder om de printable te downloaden.

Harrypotterparty-potion-necklace-printables

Plak het label op je flesje en laat het even goed drogen. Hang je flesje met het extra ijzeren ringetje aan je ketting en je bent klaar!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Hpfan
  1 oktober 2017 at 11:07

  Hallo,

  Superleuk dit! Mag ik vragen welke nagellak je gebruikt hebt hierover? En welke alternatieven raad je aan voor de inhoud als je een beetje kosten wilt besparen. Ik wil wel echt dat goude.

  Dankje!

  • Reply
   Babet
   2 oktober 2017 at 17:22

   Pfoeh, welke nagellak ik heb gebruikt is een goede vraag.. volgens mij was het van het merk NYC, een gouden kersteditie. Als alternatief kun je proberen een doorzichtige gel of handzeep te mixen met gouden glitters. Het effect zal dan iets minder fel van kleur zijn, maar dat hangt natuurlijk ook af van de hoeveelheid glitters die je gebruikt. En mocht je iets anders dan nagellak gebruiken, dan is het wel heel belangrijk dat je het kurkje goed sealt zodat er niets langs naar buiten kan druipen. Maar eerlijk gezegd weet ik niet of je daar goedkoper mee uit bent dan bijvoorbeeld een nagellak van Essence (Kruidvat) 🙂

  Leave a Reply