In DIY's & Printables/ Feestje/ Party

Potion lampjes [DIY]

Tijd voor nog meer super gave lampjes om zelf te maken! Naast de zwevende kaarsen en ketel-lampjes leg ik je in deze blog uit hoe je zelf Potion lampjes kunt maken!


Dit heb je nodig:

☞ Een snoer met LED (kerst)lampjes
☞ Kleine lege flesjes, bijv. Fluweel
☞ Vulling zoals verf, glitters, kraaltjes etc
☞ Een printer
☞ Een schaar of snijmat met mesje
☞ Lijm


Potion flesjes maken

Tel eerst hoeveel lampjes er aan je snoer zitten, bij mij zijn dat er 10. Zorg dus dat je genoeg kleine flesjes hebt om 1 lampje in elk flesje te doen.

Zorg voor kleine, lichte flesjes als je je snoer ook nog wilt kunnen ophangen. Ik heb zelf een doosje met lege Flugel flesjes van iemand gekregen. Door ze in warm water met zeep te laten weken heb ik alle labels eraf gekregen. De zwarte tekstjes die je er op de foto nog op ziet staan heb ik verwijderd met nagellak-remover.

Op Pinterest heb ik een flink aantal potion labels gezocht en deze op de juist maat geprint. Je kunt er allerlei soorten labels vinden, maar als je echt super creatief wil zijn dan kun je ze natuurlijk ook allemaal zelf maken! Mijn labels zijn 3 cm hoog en 10 cm breed, dan kun je ze aan de achterkant 5mm over elkaar heel laten vallen zodat het mooi aansluit.

Je kunt de labels op allerlei manieren op je flesjes bevestigen. Bijvoorbeeld alleen aan de voorkant, op de voor- én achterkant of helemaal rondom zoals ik. Knip of snijd de labels netjes uit en plak ze op de flesjes. Laat ze goed drogen zodat de labels niet verschuiven als je ze straks aan je lichtjes snoer maakt.

Flesjes vullen

Je kunt de flesjes natuurlijk gewoon leeg laten, maar ik vond het leuk om te experimenteren met verschillende vullingen.

Ik heb 4 flesjes gekleurd met nagellak, gewoon een paar druppels erin laten lopen en dan zorgen dat de hele binnenkant bedekt wordt door het flesje te kantelen en draaien.

Vier andere flesjes heb ik gevuld door ze er eerst lijm in te doen en vervolgens glitters.

En de laatste 2 flesjes heb ik gevuld met zilverkleurige “flakes” van de Action. Dit laatste laat alleen niet zo veel licht door, dus eigenlijk is het wat minder geschikt, maar het ziet er wel heel mooi uit als de lichtjes uit staan.

Lichtjes maken

Als alles goed droog is, is het tijd om de lichtjes te bevestigen in de potion flesjes!

Ik heb zelf de lampjes op de foto gebruikt van de Action.

De metalen balletjes kwamen makkelijk los waardoor ik handige rubbertjes had voor in de flesjes.

Maar als je andere lampjes gebruikt dan kun je die gewoon vastlijmen met een lijmpistool. Zorg dat er geen lijm op het lampje zelf komt, dit houdt het licht namelijk tegen en dat is zonde.

Laat de lijm goed drogen voor je de snoer op probeert te tillen, anders vallen de flesjes er meteen weer af.

Finishing Touch

Als laatste vond ik het erg mooi om een idee van een “dopje” te creëren door de bovenkant zwart te schilderen.

Hierdoor is meteen de lijm waar het lampje mee vast zit netjes weggewerkt, uiteraard kun je ook andere kleuren gebruiken zoals zilver, goud of brons, net wat jij mooi vindt!

Extra tip!

Wil jij de lampjes niet permanent ophangen maar alleen gebruiken voor een feestje?

Dan kun je er ook heel tof glowsticks in leeg laten lopen. Ben hier wel voorzichtig mee, want dat spul geeft vlekken. Dus zorg dat je de dopjes er stevig terug op draait. Maar het effect is erg gaaf en je kunt de flesjes wegzetten waar je maar wilt!

Ben jij nou ook van plan deze gave lampjesslinger te maken? Laat me dan vooral het resultaat zien!

Tag me op Instagram: @MagicalMischiefNL, stuur me een berichtje via Facebook: Magical Mischief of stuur een mailtje met foto’s naar info@magicalmischief.nl

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply