In Boeken, Films & Verhalen/ Officiële Short Stories & Feitjes/ Pottermore

Potions [Fun Facts]

Er wordt vaak gevraagd of een Muggle ook een potion kan maken als hij de juiste ingrediënten en een toverdrankenboek heeft. Het antwoord is, helaas, nee. Er komt altijd een beetje toverstokkenwerk bij kijken dat nodig is om een toverdrank te laten werken. Als je gewoon dode vliegen en Affodil in een ketel doet krijg je niets anders dan een smerige, en niet te vergeten giftige, soep.

Sommige potions verdubbelen het effect van spreuken, maar een aantal (bijvoorbeeld Polyjuice Potion en Felix Felicis) zorgen voor effecten die onmogelijk te krijgen zijn op een andere manier. In het algemeen kiezen tovenaars en heksen vaak de methode die zij het fijnste vinden. Voor veel betekent dit dat zij alleen kiezen voor een toverdrank als er geen spreuk is die hetzelfde effect heeft.

Potions zijn niet voor de ongeduldigen, maar de effecten zijn vaak alleen om te keren door een volleerde toverdranken maker. Deze tak van magie heeft een zekere mysterie rond zich, en daardoor ook status. Er zit ook een duistere kant aan, het omgaan met heel gevaarlijke potions kan erge gevolgen hebben als het niet op de juiste manier gedaan wordt. Het standaard idee van een Potion expert in de tovenaarsmaatschappij is die van een uitgekiende persoonlijkheid. Professor Snape past dan ook perfect in het plaatje van dit stereotype

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply