In Food & drinks/ Halloween/ Recepten/ Zoetigheid

Pumpkin Pies [recept]

Als ik aan een recept voor tovenaars en heksen denk, dan denk ik aan een recept met pompoen. Gerechten en drankjes, snoepjes en taarten met pompoen zijn niet weg te denken uit de toverwereld. Zeker met Halloween niet! Het is geen Halloween Feast zonder Pumpking Pies en ik vertel je graag hoe je deze heerlijke taartjes kunt maken!

Je kunt natuurlijk een hele grote Pumpkin Pie maken, maar als je met zijn allen aan een grote tafel in de Great Hall zit, dan is dat gewoon niet praktisch. Daarom dit recept met overheerlijke, kleine Pumpkin Pies!


Dit heb je nodig:

☞ 200 gram gepureerde pompoen
☞ 75 gram suiker (+ wat extra voor in de slagroom)
☞ 4 gram zout
☞ 6 gram kaneel
☞ 1 groot ei
☞ 1 rol kant en klaar taartdeeg
☞ 125 ml ongeklopte slagroom

☞ Muffin/cupcake bakblik
☞ Ronde koekjesuitsteker of beker/kom Ø10 cm


Verwarm de oven voor op 220°C

Rol de rol met taartdeeg uit en steek hier 6 rondjes uit met je uitsteker of kom.

harry-potter-party-pumpkin-pies-uitsteken

Leg in elk ingevet muffin/cupcake vormpje in het bakblik een rondje taartdeeg en druk deze voorzichtig naar beneden. Zorg dat je deeg niet scheurt of te dun wordt. Prik daarna met een vork gaatjes in de bodem zodat de lucht er tijdens het bakken uit kan.

harry-potter-party-pumpkin-pies-taartjes-bodem

Meng de gepureerde pompoen (te koop in blik of zelf te maken door pompoen te koken en daarna te pureren) met de suiker, kaneel, zout en ei. Roer tot het een egale massa is.

Doe de pompoenvulling in de muffinvormpjes met deeg en vul de bakjes tot de rand van het deeg.

Bak de pompoentaartjes 15 minuten op 220°C en daarna nog 30 minuten op 175°C.

Laat je Pumkin Pies nu een paar uur goed afkoelen zodat de vulling stevig wordt.

harry-potter-party-pumpkin-pies-taartjes

Zodra je ze wilt serveren kun je de slagroom stijf kloppen met suiker naar smaak. Doe op elk taartje een dot slagroom en ze zijn klaar om te serveren!

harry-potter-party-pumpkin-pies-taartjes-slagroom


TIP! Verwarm de Pumpkin Pies nog eventjes in de oven voor je ze serveert en doe de slagroom ernaast, ook heel erg lekker!

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply