In Food & drinks/ Recepten/ Zoetigheid

Thee met Professor Umbridge [recept]

Oke, toegegeven, op de thee bij Professor Umbridge zou niet mijn favoriet zijn. Maar met haar roze kleding en kamertje is het wel een heel leuk thema voor bijvoorbeeld een high-tea! Vandaag heb ik koekjes gemaakt die de Professor zeker goed zou keuren!

harry-potter-party-umbridge-kantoor-pottermore

Professor Umbridge houdt van roze, kijk haar kleding maar. Ze houdt van katten, te zien aan alle bordjes met poezen in haar kamer. En ze houdt van zoet, heb je wel eens gezien hoe veel schepjes suiker ze in haar thee doet? Deze koekjes voldoen aan alle eisen.


Dit heb je nodig:

☞ 200 gram ongezouten boter
☞ 250 gram bloem
☞ 5 gram bakpoeder
☞ 100 gram suiker
☞ 2 grote eieren
☞ snufje zout
☞ Roze of rode kleurstof

☞ Koekjesuitsteker in de vorm van een poes


Poezenkoekjes

Verwarm de oven voor op 170°C

Klop de boter met een mixer los tot je een romig geheel hebt.

Doe de bloem, suiker, bakpoeder, de eieren, het zout en de kleurstof erbij en mix tot je een kruimelig, goed gemixt geheel krijgt. Zorg dat de kleur goed, egaal verdeeld is.

harry-potter-party-umbridge-koekjes-katten

Maak met koele handen een bal van het deeg, pak het deeg in folie en laat het in de koelkast 30 minuten rusten en koelen.

Strooi een beetje bloem over je werkblad en rol het koekjesdeeg uit tot een lap van ongeveer een halve centimeter dik. Steek er nu zo veel mogelijk poezenvormpjes uit. Vouw de deegrestjes op elkaar, rol ze weer uit en druk er meer vormpjes uit.

 Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten lichtbruin (kun je niet zo goed zien door de kleurstof maar de koekjes worden wel wat donkerder) en gaar. Laat de koekjes op de bakplaat afkoelen en knapperig worden.

harry-potter-party-umbridge-koekjes-katjes

Serveer de koekjes op een bordje met bloemetjes samen met een kopje thee en je bent helemaal Professor Umbridge-proof!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply