In DIY's & Printables/ Feestje/ Home decor/ Party/ Shop tips & reviews

Toverketel lampjes [DIY]

Iedereen kent natuurlijk wel de zwevende kaarsen van Hogwarts. Maar als je vaak Harry Potter feestjes organiseert, zoals ik, dan wil je ook wel eens wat andere verlichting. Daarom bedacht ik een leuke manier om zelf een lichtjesslinger met toverdrank ketels te maken! Ze zijn super simpel en zien er echt fantastisch uit.


Dit heb je nodig:

☞ Een snoer met LED (kerst)lampjes
☞ Plastic ketels
☞ Watten
☞ Een lijmpistool


Deze uitleg werkt vooral heel goed met de lampjes zoals op de foto of met andere lampjes waar “iets” omheen zit. Dit “iets” heb je namelijk nodig om de lampjes in de ketels te kunnen bevestigen. Ook met ander LED lampjes kan dit, maar dan moet je wel goed opletten dat er geen lijm op het lampje zelf komt, daardoor geeft ie dan namelijk minder licht.

Let op: gebruik LED lampjes en beslist geen andere lampjes! Omdat de lampjes in contact gaan komen met andere materialen is het heel belangrijk om lichtjes te nemen die niet warm worden.

Toverketel lampjes

Het is heel simpel. Als je eenmaal alle benodigdheden hebt verzameld dan ben je in no-time klaar met deze super gave lichtjesslinger.

Om te beginnen heb ik de lampjes die ik gebruik, gekocht bij de Action. Er zijn heel veel verschillende soorten, maar deze met 4 verschillende kleuren vond ik erg gaaf (de batterijen deed ik er zelf in om te testen of ze werkten). De super toffe ketels komen van Taart & Chocolade, waar ik ook mijn mal voor zelfgemaakte Chocolate Frogs vandaan heb.


Stap 1.

Haal de hengsels van de ketels af zodat overal makkelijk bij kunt.


Stap 2.

Wat is dit?! Nou, dit is dus een flinke klodder lijm van mijn lijmpistool onderin één van de ketels. Hier plak je één van de lichtbollen op vast. Doe het per ketel en niet allemaal in 1 keer, want lijm uit een lijmpistool wordt heel snel hard.

Als je andere lijm wilt gebruiken zoals alles-lijm of seconde-lijm, zorg er dan voor dat er opstaat dat het geschikt is voor plastic. Het zou zonde zijn als er straks door de chemicaliën een gat onderin je ketel zit. Deze lijmsoorten zullen ook langer moeten drogen, dus houd hier goed rekening mee en laat de lijm helemaal drogen voor je doorgaat met de volgende stap.

Lijm alle ketels vast en zorg dat de lampjes zo goed mogelijk in het midden zitten met het snoer recht omhoog. Als je dit niet doet dan gaan de ketels scheef hangen.


Stap 3.

Nu is het tijd om de ketels te gaan vullen.

Ik zei het al eerder maar zorg écht ECHT dat je LED lampjes hebt, deze worden namelijk niet warm. Andere lampjes worden wel warm en dat kan brandgevaar opleveren als je er watten omheen doet.

Ik heb zelf de vulling van een kussen gebruikt, omdat ik te lui was om watten te halen in de winkel, maar ik denk dat het resultaat hierdoor wel mooier is geworden! Deze watten zijn synthetisch en laten meer licht door, aanrader dus!

Vul elke ketel met een klein plukje watten of andere pluizen zodat de lampjes bedekt zijn en de pluizen een stukje boven de ketel uit komen. Gebruik zo min mogelijk vulling, hoe meer vulling je namelijk gebruikt, hoe minder fel je lampjes zullen zijn. Trek de pluizen goed uit elkaar voor je ze in de ketel doet, dit laat meer licht door dan dichte stukken wat of pluis.


Stap 4.

Lijm vervolgens de hengels terug op de ketels. Je kunt ze er ook gewoon terug in klikken, maar door ze vast te lijmen blijven ze mooi rechtop staan.

Als je de hengels terug vastmaakt zorg dan zat ze over de snoer heen gaan zoals op de foto te zien is. Als je de hengels onder het snoer langs laat gaan dan worden ze plat gedrukt zodra je de lichtjes snoer ophangt.


En dan is het wachten tot het donker wordt!

Door het lichte gewicht van de plastic ketels van Taart & Chocolade kun je de Toverketel lampjes zowel ophangen als wegzetten! Heel gaaf in je slaapkamer bijvoorbeeld, maar je kunt ze dus ook op een tafel met snacks wegzetten tijdens je volgende Harry Potter feestje!


Ben jij nou ook van plan deze gave lampjesslinger te maken? Laat me dan vooral het resultaat zien!

Tag me op Instagram: @MagicalMischiefNL, stuur me een berichtje via Facebook: Magical Mischief of stuur een mailtje met foto’s naar info@magicalmischief.nl

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Lifestyle Mommy's ~ Linda
    11 februari 2019 at 23:01

    Deze lampjes zien er zo ontzettend gaaf uit ????

  • Leave a Reply