In DIY's & Printables

Toverstok pennen [DIY]

Met de feestdagen voor de deur vond ik het tijd om weer eens een leuke DIY met jullie te delen voor een super leuk en persoonlijk, maar ook heel goedkoop cadeautje. Namelijk: toverstok pennen!

Je kunt ze online natuurlijk op genoeg plekken vinden, maar erg goedkoop zijn ze niet. En wil je nou toffe cadeau’s aan vrienden of familie geven met de feestdagen zonder meteen een fortuin kwijt te zijn, dan is zelf cadeautjes maken de perfecte oplossing.

Eerder deelde ik met jullie al een lijstje met andere gave Harry Potter cadeau’s om zelf te maken. En vandaag is daar een toevoeging op. Harry Potter Wand pennen of Toverstok pennen!


Dit heb je nodig:

☞ Pennen!
☞ Schuurpapier
☞ Een lijmpistool
☞ Kralen, kettinkjes of andere kleine spulletjes
☞ Een mesje of zaagje
☞ Verf
☞ En een kwast


Gelukkig zijn deze DIY toverstok pennen helemaal niet moeilijk te maken! Ik leg je hieronder uit hoe ik te werk ben gegaan. Zelf heb ik gebruik gemaakt van allerlei spullen die ik nog had liggen, kraaltjes, kettinkjes en andere kleine spullen om de toverstokken een eigen look te geven, maar ook met alleen een lijmpistool kun je prachtige toverstokken maken.

Stap 1

Je begint uiteraard met een pen. Ik heb gekozen voor een groene pen. Hier nog met dop, maar die kun je eigenlijk gewoon weggooien. Het is wel belangrijk dat je een pen neemt die je niet hoeft te klikken of draaien om mee te kunnen schrijven, want dat kan straks niet meer.

Schuur je pen goed op met een schuurpapiertje. Zo blijft de lijm en de verf straks veel beter zitten.

Als je pen zo mat en ondoorzichtig is dan heb je genoeg geschuurd.

Stap 2

Voor het “handvat” van de toverstok heb ik onderdelen van een oude pen gebruikt, de meesten van jullie hebben vast nog wel een aantal pennen liggen die niet meer (goed) schrijven! Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon een kokertje van stevig papier omheen rollen of een ander voorwerp gebruiken. Vergeet niet om dit onderdeel ook te schuren en lijm het daarna goed vast.

Na het handvat van de pen kun je de andere elementen gaan toevoegen. Kraaltjes, kettinkjes, van alles is mogelijk. Hier heb ik een metalen kettinkje om de pen heen gedraaid, maar hieronder zie je nog allerlei andere producten die ik heb gebruikt, of juist niet. Want ook met alleen een lijmpistool kun je prachtige dingen maken!

Zoals je ziet heb ik echt van alles gebruikt. Kralen, wol, véél lijm en kleine metalen prulletjes. Op deze manier krijgt elke toverstok zijn eigen uitstraling.

Stap 3

Wanneer alles goed vastzit en opgedroogd is kun je beginnen met verven. Ik heb zelf deze 3 kleuren gebruikt omdat ik die nog had liggen, maar je kunt natuurlijk van alles gebruiken. De toverstokken in de Harry Potter serie zijn van hout, maar niemand zegt dat je daar niet vanaf kunt wijken!

Je kunt niet je hele toverstok in één keer verven, dus ik ben begonnen met de bovenkant. Ik heb steeds de toverstokken één basiskleur gegeven en daarna ben ik er met andere tinten overheen gegaan om een “hout” gevoel te creëren.

En dit is mijn eindresultaat! 6 toffe Harry Potter Toverstok pennen, ontzettend gave cadeautjes voor iedereen die van Harry Potter houdt. Of natuurlijk gewoon voor jezelf!


En hier nog wat extra foto’s van de details van mijn pennen


Ga je zelf nu ook aan de slag? Laat dan vooral het eindresultaat zien! Je kunt me uiteraard mailen op info@magicalmischief.nl of tag me op Instagram @MagicalMischiefNL!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Jip(Potterfan)
  14 januari 2018 at 13:01

  Superleuk!!! Wat goed bedacht ik ga er meteen eentje maken!!! Dankjewel voor dit fantastische idee

 • Reply
  Sharon
  13 juni 2019 at 02:21

  This is awesome! What kind of paint did you use?

 • Leave a Reply